Jaukiai sekmadienio popietei skanaukime gaivių desertų
Kartais ir patys saldžiausi pyragai atsibosta, o jeigu dar noro virtuvėje suktis pristinga... Tokiu atveju siūlome ir save palepinti, ir šeimyną nustebinti greitai paruošiamais gaiviais desertais!
DIENOS RECEPTAS
Produktai
400 g įvairių mėgstamų uogų (galite rinktis šaldytas avietes, vyšnias, braškes); 100 ml raudonojo saldaus vyno; 200 g cukraus; 400 ml vandens; 50 ml citrinų sulčių; 20 g želatinos.
Kaip gaminti
1. Želatiną užpilkite 100 ml vandens. Iš likusio vandens ir cukraus išvirkite sirupą, ataušinkite.
2. Išbrinkintą želatiną ištirpinkite ir sumaišykite su sirupu ir vynu. Įpilkite citrinų sulčių ir išmaišykite.
3. Į desertinius indelius pridėkite uogų, įpilkite tirpalo, sustingdykite. Prieš patiekdama, puoškite plakta grietinėle, mėtų lapeliais.
SIŪLOME IŠBANDYTI!