Jaunojo virtuvės šefo Roko Galvono įkurtuvėse Palangoje – garsenybių antplūdis
Pajūryje gyvenančias ir atostogaujančias garsenybes vienam vakarui subūrė virtuvės šefas Rokas Galvonas (21), pakvietęs į įkurtuves ir svečiams patiekęs gaivių vaišių.
Šventės nepraleido ir pasidžiaugti jaunojo šefo veikla atvyko Klaipėdos mero žmona, Pilies džiazo festivalio organizatorė Inga Grubliauskienė, verslininkai Antanas ir Daina Bosai, žurnalistė Jurga Baltrukonytė bei menininkas Algis Kriščiūnas, dainininkai Violeta ir Vilius Tarasovai, modelis Solveiga Mykolaitytė su širdies draugu Mantu Rimdeika, atlikėjas Deividas Bastys su šeima, prodiuserė Elena Puidokaitė, dizainerė Eglė Žiemytė bei kiti garsūs veidai.
Kadangi orai lepina dideliais karščiais, R.Galvonas savo restorano „Roko virtuvė“ atidaryme viešbutyje „Alka“ pasirūpino, kad šventės užkandžiai būtų gaivūs. Vakaro svečiai vaišinosi jūros gėrybėmis, įvairiais arbūzo deriniais, šalta sriuba, rašoma pranešime spaudai.
Renginyje kalbinta modelis S.Starkutė žarstė komplimentus virtuvės šefui. „Šią vasarą daug laiko praleidžiu pajūryje. Džiaugiuosi puikiu oru, paplūdimiu, draugų kompanija. Džiaugiuosi, kad atsidarė dar viena nauja vieta. Rokas – tikras šaunuolis, mane visada žavi darbštūs žmonės“, – renginyje kalbėjo laisvalaikio drabužių linijos kūrėja.
Viešųjų ryšių specialistas S.Vaitulionis negailėjo pagyrų Palangos maisto kultūrai. Žinomas vyras neslepia esantis gurmanas, tad gardus maistas jo gyvenime – labai svarbus. „Palanga jau senokai išaugo cepelinų ir keptos duonos marškinėlius. Šis kurortas jau yra tapęs Lietuvos maisto kultūros dalimi, vietomis lenkiantis ir sostinę. Pasukę į kairę nuo Basanavičiaus gatvės, atrasite, kaip aš vadinu, gerąją Palangą. Būtent čia sutiksi gražiausius žmones, atrasi geriausią maistą ir pajusi kokybišką poilsį pajūryje“, – kalbėjo S.Vaitulionis.
Verslumu pasižymintis R.Galvonas neslepia – verslas reikalauja labai daug nervų, tačiau jis darbo nebijo. Rokas įsitikinęs, kad viską įmanoma suspėti, tik reikia labai norėti.
„Yra galvojančių, kad man verslą kažkas padovanojo. Deja, taip nebuvo, viską užsidirbau pats. Iki dabar turiu skaičiuoti, esu prisiėmęs daug atsakomybių, negaliu atleisti vadelių. Labai daug psichologiškai dirbu su savimi ir niekada neleidžiu sau pavargti. Gyvenimas vasaros sezono metu labai intensyvus, po karantino stengiuosi imti maksimumą“, – sako virtuvės šefas.
Šiuo metu R.Galvonui Lietuvoje priklauso net 8 restoranai.
„Maitinimo verslas yra vienas sunkiausių, dabar ypač trūksta darbuotojų. Todėl ir man po trejų metų teko grįžti į virtuvę gaminti. Nesistebėkite, jei pamatysite mane restorane su purvina prijuoste“, – juokėsi jaunasis verslininkas.
Fotogalerija: