Ką skanaus paruošti iš pupelių. 12 receptų
Ką skanaus paruošti iš pupelių. 12 receptų / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A
Ar jau išgliaudėte šviežio derliaus pupeles? Na, pasitarkime, ką skanaus iš jų galima pagaminti.
Pupelės, kaip ir daugelis kitų ankštinių daržovių, labai sotus ir maistingas produktas. Jose yra tiek baltymų, kad pupelių patiekalai kuo puikiausiai gali atstoti mėsą. Taip pat pupelėse gausu mūsų širdžiai ir raumenims naudingo kalio, B grupės vitaminų, vitamino C. Taigi bent keletą kartų per savaitę į savo valgiaraštį išties naudinga įtraukti pupelių. Juolab kad jų būna įvairių rūšių bei spalvų ir jos šiek tiek skiriasi savo skoniu bei maistinėmis savybėmis. Pavyzdžiui, raudonosios pupelės, sakoma, yra puikus antioksidantas (4 SENĖJIMĄ STABDANTYS PRODUKTAI), stabdantis senėjimą.
Ką skanaus iš jų galima pagaminti? Siūlome keletą idėjų.
{recipe|2920}
{recipe|3273}
{recipe|1975}
{recipe|341}
{recipe|1508}
{recipe|2185}
{recipe|1487}
{recipe|1506}
{recipe|3048}
{recipe|3137}
{recipe|554}
{recipe|3018}