Ką valgysite šiandien?

Makaronai su mėsos kukulaičiais / Fotolia nuotr.
Makaronai su mėsos kukulaičiais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kartais nori suvalgyti kažką tokio... O kas jums labiausiai žadina apetitą? Šiandien ragaukime įvairiausių skonių patiekalų!

DIENOS RECEPTAS

Makaronai su mėsos kukulaičiais

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 10 min.

 

Produktai

500 g spagečių arba kitokių makaronų.

Kukulaičiams:

400 g maišyto mėsos faršo; žiupsnelis druskos; 100 g maltų džiūvėsių; 200 ml pieno; 1 kiaušinis; pusė svogūno; 1 valg. š. sviesto; žiupsnelis baltųjų arba juodųjų pipirų; 100 ml aliejaus kukulaičiams kepti.

Padažui: 

Žiupsnelis druskos; 1 svogūnas; žiupsnelis baltųjų arba juodųjų pipirų; 800 g nesmulkintų, savo sultyse konservuotų pomidorų; 1 saliero stiebas; 1 skiltelė česnako; ryšulėlis petražolių;  6 g cukraus.

 

Kaip gaminti

1. Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

2. Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.

3. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Bulvių apkepas
Bulvių apkepas / Fotolia nuotr.