Kalėdinės grožybės iš prieskonių
Šventėmis kvepiantys namai – jaukumo ir šeimos simbolis. O pripildyti juos kalėdinės dvasios nėra taip sunku, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Mieloms smulkmenoms susikurti pasitelkite šeimos narius ir vaizduotę – tegul interjeras pakvimpa apelsinais, gvazdikėliais, cinamonu…
Bene dažniausiai Kalėdoms naudojami šie prieskoniai: anyžių žvaigždutės, cinamonų lazdelės, gvazdikėliai. Derinami su įvairiais vaisiais ar riešutais, namų interjerui ar vaišių stalui jie suteikia išties šilto ir kvapnaus jaukumo.
♦ Apelsinai, dekoruoti gvazdikėliais, – paprasta, greita ir nebrangu. Tiesiog prismaigstykite į juos gvazdikėlių taip, kaip jums norisi. Tai gali būti širdelės, žvaigždutės forma, jūsų vardo raidės. Dailiai atrodys, jeigu visus vaisius padengsite jau minėtais prieskoniais – lyg maži ežiukai, gulintys gražiame dubenyje, jie trauks šeimos narių ir svečių akis.
♦ Nesunku sugalvoti dar įvairesnių būdų. Tarkime, galite specialiu gremžtuku nulupti apelsinų žievelę ir tuomet nuluptas vietas papuošti gvazdikėliais. Beliks visus sudėti į lėkštę, kad sukurtumėte vientisą vaizdą.
♦ Įspūdingai žiūrisi apelsinai, išpjaustyti žvaigždučių forma ir pagražinti gvazdikėliais. O jeigu dar padėsite juos ant eglišakės, papuošite kitais kalėdiniais prieskoniais (pvz.: cinamonų lazdelėmis, anyžių žvaigždutėmis) ar miško kankorėžiais, rezultatas nudžiugins ir didelius, ir mažus.
♦ Jeigu turite dailios juostelės, ja perrišti gvazdikėliais dekoruoti apelsinai, puikiai tiks pakabinti ant eglutės arba sudėti į dailią vazą.
♦ Obuoliai – taip pat puikūs vaisiai, kuriuos nesunku papuošti gvazdikėliais. Tinka tie patys dekoravimo būdai, kaip ir apelsinams. Tiesa, obuoliuose galite išpjaustyti įvairių formų, tačiau nepamirškite nuluptų vietų apšlakstyti citrinų sultimis ar aptepti medumi, kad nepajuostų. Antraip obuoliai atrodys tikrai nedailiai. Gražiausiai žiūrisi ryškiai raudoni vienspalviai obuoliai, nes sukuriamas geriausiai vizualiai matomas spalvų kontrastas.
♦ Obuolius galite pasmeigti ant cinamonų lazdelių arba pririšti šias prie obuolio kotelio ir sudėti į gražų vazoną. Jame kalėdiškai atrodys sukrauti riešutai, cinamonų lazdelės, anyžių žvaigždutės.
♦ Iš obuolių galite padaryti ir skanius kalėdinius užkandžius, kurie atliks ir dekoracijų vaidmenį. Nupjaukite jų viršūnėlę, išskobkite, apšlakstykite citrinų sultimis ir tuomet pripildykite riešutų, razinų, saulėgrąžų, medaus, džiovintų vaisių… Tokie obuoliukai tikrai papuoš šventinį stalą.
♦ Cinamonų lazdelės irgi atrodo kalėdiškai. Sukurti kalėdinį atributą paprasta: apriškite spalvota ir blizgia lazdele kelias cinamonų lazdeles. Jos tiks bet kurioje namų vietoje, pakabinti ant eglutės ar šalia arbatos puodelio. O jeigu dar turite džiovintų citrinų ar apelsinų griežinėlių, šie taip pat atneš kalėdinės dvasios gūsį!
DAUGIAU IDĖJŲ KALĖDINĖMS GROŽYBĖMS IŠ PRIESKONIŲ GALITE RASTI NUOTRAUKŲ GALERIJOJE!