Skani vieta – Kalendromis kvepianti Vidurio Azija

Restoranas „Kinza“ / Tomo Šalčio nuotrauka
Restoranas „Kinza“ / Tomo Šalčio nuotrauka
RIMA AUKŠTUOLYTĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

Vienoje Vilniaus gatvėje, į kurią rečiau užsuka turistai ir kuria dažniausiai zuja į darbus ir iš jų skubantys vilniečiai, rasite restoraną „Kinza“. Jis pristatomas kaip Vidurio Azijos virtuvės puoselėtojas.

Veiksmas čia vyksta tiek dieną, tiek vakare, todėl nepamirškite iš anksto užsisakyti staliuko. Beje, jei lankėtės Kaukaze, turbūt jau žinote, kad „kinza“ – tai kalendra, šiuo augalu gardinamas maistas, subalansuojamas jo skonis.

Maistas. Labai siūlau paragauti karštos indiškos duonos „Naan“, kepamos krosnyje. Jai neatsispiria net besilaikantys dietos – šis skanėstas burnoje tiesiog tirpsta. Prie „Naan“ puikiai dera avinžirnių humusas. Jei atėjote su didesne grupe, tobulas pasirinkimas bus įvairių užkandžių lėkštė – mezė. Ne vienus metus čia lankydamasi vis užsisakydavau azijietiškų krevečių salotų su ypatingu azijietišku majonezo padažu.