Karališkosios vestuvės: jų svečiams bus patiekti neeiliniai gardėsiai

Markas Flanaganas / „Scanpix“ nuotr.
Markas Flanaganas / „Scanpix“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2018-05-19 09:19
AA

Vindzoro pilies virtuvėje šiuo metu atmosfera įtempta kaip niekada anksčiau. Karališkosios virtuvės komanda ruošiasi šį šeštadienį vykstančioms princo Harry ir Meghan Markle vestuvėms.

„Visi darbuotojai džiaugiasi, kad gali prisidėti prie vestuvių. Net buvę darbuotojai susisiekė su mumis, siūlydami pagalbą, jei tik jos prireiks“, – sakė už rūmų priežiūrą atsakingas Markas Flanaganas.

Per princo Harry ir Meghan Markle bus patiekiamas maistas, pagamintas iš pačių šviežiausių produktų, kokius tik įmanoma gauti. Karališkas meniu jau sudarytas. Pasak M.Flanagano, sužadėtiniai skyrė didelį dėmesį kiekvienai detalei, todėl priėmime dalyvausiantis 600 svečių turėtų likti sužavėti.

Kovą princas Harry su Meghan Markle kelis kartus lankėsi Vindzoro pilies virtuvėje, kur paragavo pasirinktų patiekalų pavyzdžius. Jų visų receptai buvo sukurti karališkojoje virtuvėje.

Vindzoro rūmų virtuvėje ruošiamasi karališkosioms vestuvėms / „Scanpix“ nuotr.

Absoliuti dauguma produktų bus vietiniai, surinkti įvairiausiuose Jungtinės Karalystės kampeliuose.

Nors karališkųjų vestuvių meniu kruopščiai slepiamas, tikima, kad per jas bus patiekti šokoladiniai triufeliai, kuriais Vindzoro rūmų virtuvė didžiuojasi jau daugelį metų.

Už saldėsius virtuvėje atsakingam Selwynui Stoby per vestuves padės konditerijos meistrė Victoria Scupham ir gausi virtuvės profesionalų komanda.

Vindzoro rūmų virtuvėje ruošiamasi karališkosioms vestuvėms / „Scanpix“ nuotr.

„Konditerija – tai tam tikras mokslas. Turi šiek tiek išmanyti chemiją, tačiau išlikti labai kūrybingu, daug dėmesio skirti detalėms“, – sakė S.Stoby.

Nors Vindzoro rūmų virtuvės komanda yra pratusi prie įtampos ir iškilmingų puotų, šios savaitės rūmų darbuotojams kelia neįtikėtinai daug streso. „Nedažnai pasitaiko galimybė suruošti karališkąsias vestuves. Tai labai ypatinga situacija“, – kalbėjo S.Stoby.