Karšti sumuštiniai – ir sau, ir svečiams. Net 23 receptai!

Itališkas paninis su sūriu ir pomidorais / Fotolia nuotr.
Itališkas paninis su sūriu ir pomidorais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Būna, kad šaldytuve maisto tiek, kad pelė pasikartų, – tėra kelios daržovės, gabaliukas sūrio ir mėsos, na, dar kiaušinių. Ką pagaminti netikėtai užgriuvusiems draugams ar sau? Nesukite galvos – žinoma, kad karštų sumuštinių. Ruoškite juos iš turimų produktų, eksperimentuokite, o svarbiausia – gražiai patiekite.

Su plėšyta kiauliena ir daigais

Sumuštiniai su plėšyta kiauliena
Sumuštiniai su plėšyta kiauliena / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: maždaug 0,8 kg keptos kiaulienos mentės, 100 g pesto padažo, 8 prancūziškų duonelių, saujos pipirnių ar ridikėlių daigų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2–3 raudonųjų svogūnų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, barbekiu padažo.

  • Prancūziškas duoneles (tinka ir itališkos čiabatos) įpjaukite, kiekvienos vidų aptepkite šaukštu pesto.
  • Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Kiaulieną dviem šakutėmis suplėšykite ir sumaišykite su kepintais svogūnais. Jei reikia, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pasūdykite.
  • Į bandelių vidų pridėkite plėšytos kiaulienos su svogūnais. Sumuštinius 5–10 min. pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
  • Prieš tiekdama apšlakstykite barbekiu padažu ir uždėkite daigų.

Su vištiena ir pomidorais

Sumuštiniai su vištiena ir pomidorais
Sumuštiniai su vištiena ir pomidorais / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: forminės baltos duonos ar batono, 8 viščiukų blauzdelių mėsos (ar kitos vištienos), 6 pomidorų, avokado, kelių salotų lapų, saujelės gražgarsčių, 20 ml vyno acto, šaukšto citrinos sulčių, 150 ml alyvuogių aliejaus, skiltelės česnako, 50 g karijų, druskos, maltų juodųjų pipirų.

  • Vištieną pasūdykite, pagardinkite traiškytais česnakais, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pavoliokite trintose karijose ir iškepkite keptuvėje.
  • Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Avokadą nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Actą išmaišykite su 50 g alyvuogių aliejaus. Mišinį pilkite ant pomidorų ir išmaišykite.
  • Batoną supjaustykite riekutėmis, pašlakstykite likusiu aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.
  • Ant pusės riekelių dėkite salotų lapelių, po kelias gražgarstes, pomidorų ir avokadų, keptos vištienos filė. Uždenkite kita skrudinta riekele.

Širdelės su omletu

Sumuštiniai širdelės su omletu
Sumuštiniai širdelės su omletu / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: visadalių grūdų duonos, 8 kiaušinių, 80 ml grietinėlės, 6 pomidorų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, juodųjų ar baltųjų sezamų, saujelės saulėgrąžų daigų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, mairūnų ar kitų prieskoninių žolelių.

  • Duoną supjaustykite riekelėmis ir sausainių formele išspauskite širdeles. Jas galite išpjauti ir peiliu, jei neturite formelės.
  • Pomidorus nuplikykite ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir mairūnų arba kitų prieskoninių žolelių ir dar paplakite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite omletą.
  • Ant duonos širdelių išdėliokite pomidorus, ant jų – širdelėmis supjaustytą omletą. Apibarstykite sezamais, uždėkite saulėgrąžų daigų.
{recipe|30}
{recipe|298}
{recipe|498}
{recipe|661}
{recipe|781}
{recipe|782}
{recipe|869}
{recipe|1209}
{recipe|1826}
{recipe|1827}
{recipe|2598}
{recipe|2861}
{recipe|2881}
{recipe|3901}
{recipe|4216}
{recipe|4217}
{recipe|4218}
{recipe|4493}
{recipe|4565}
{recipe|4705}