Karšti sumuštiniai – ir sau, ir svečiams. Net 23 receptai!

Itališkas paninis su sūriu ir pomidorais
Itališkas paninis su sūriu ir pomidorais
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Būna, kad šaldytuve maisto tiek, kad pelė pasikartų, – tėra kelios daržovės, gabaliukas sūrio ir mėsos, na, dar kiaušinių. Ką pagaminti netikėtai užgriuvusiems draugams ar sau? Nesukite galvos – žinoma, kad karštų sumuštinių. Ruoškite juos iš turimų produktų, eksperimentuokite, o svarbiausia – gražiai patiekite.

Su plėšyta kiauliena ir daigais

Sumuštiniai su plėšyta kiauliena
Sumuštiniai su plėšyta kiauliena

Jums reikės: maždaug 0,8 kg keptos kiaulienos mentės, 100 g pesto padažo, 8 prancūziškų duonelių, saujos pipirnių ar ridikėlių daigų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2–3 raudonųjų svogūnų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, barbekiu padažo.

  • Prancūziškas duoneles (tinka ir itališkos čiabatos) įpjaukite, kiekvienos vidų aptepkite šaukštu pesto.
  • Svogūnus supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite alyvuogių aliejuje. Kiaulieną dviem šakutėmis suplėšykite ir sumaišykite su kepintais svogūnais. Jei reikia, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pasūdykite.
  • Į bandelių vidų pridėkite plėšytos kiaulienos su svogūnais. Sumuštinius 5–10 min. pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę.
  • Prieš tiekdama apšlakstykite barbekiu padažu ir uždėkite daigų.

Su vištiena ir pomidorais

Sumuštiniai su vištiena ir pomidorais
Sumuštiniai su vištiena ir pomidorais

Jums reikės: forminės baltos duonos ar batono, 8 viščiukų blauzdelių mėsos (ar kitos vištienos), 6 pomidorų, avokado, kelių salotų lapų, saujelės gražgarsčių, 20 ml vyno acto, šaukšto citrinos sulčių, 150 ml alyvuogių aliejaus, skiltelės česnako, 50 g karijų, druskos, maltų juodųjų pipirų.

  • Vištieną pasūdykite, pagardinkite traiškytais česnakais, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, pavoliokite trintose karijose ir iškepkite keptuvėje.
  • Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Avokadą nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Actą išmaišykite su 50 g alyvuogių aliejaus. Mišinį pilkite ant pomidorų ir išmaišykite.
  • Batoną supjaustykite riekutėmis, pašlakstykite likusiu aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje.
  • Ant pusės riekelių dėkite salotų lapelių, po kelias gražgarstes, pomidorų ir avokadų, keptos vištienos filė. Uždenkite kita skrudinta riekele.

Širdelės su omletu

Sumuštiniai širdelės su omletu
Sumuštiniai širdelės su omletu

Jums reikės: visadalių grūdų duonos, 8 kiaušinių, 80 ml grietinėlės, 6 pomidorų, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, juodųjų ar baltųjų sezamų, saujelės saulėgrąžų daigų, druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, mairūnų ar kitų prieskoninių žolelių.

  • Duoną supjaustykite riekelėmis ir sausainių formele išspauskite širdeles. Jas galite išpjauti ir peiliu, jei neturite formelės.
  • Pomidorus nuplikykite ir supjaustykite griežinėliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  • Kiaušinius išplakite su grietinėle. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir mairūnų arba kitų prieskoninių žolelių ir dar paplakite.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite omletą.
  • Ant duonos širdelių išdėliokite pomidorus, ant jų – širdelėmis supjaustytą omletą. Apibarstykite sezamais, uždėkite saulėgrąžų daigų.
{recipe|30}
{recipe|298}
{recipe|498}
{recipe|661}
{recipe|781}
{recipe|782}
{recipe|869}
{recipe|1209}
{recipe|1826}
{recipe|1827}
{recipe|2598}
{recipe|2861}
{recipe|2881}
{recipe|3901}
{recipe|4216}
{recipe|4217}
{recipe|4218}
{recipe|4493}
{recipe|4565}
{recipe|4705}