Kaune – iki šiol neregėtas „Venecijos karnavalas“: žinomą verslininkų porą išrinko karaliumi ir karaliene

Gurmanų gildijos Venecijos karnavalas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Gurmanų gildijos Venecijos karnavalas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Kristina Kučinskaitė
Šaltinis: Žmonės
A
A

Pasaulyje vilnijant karnavalų bangai, Kaune įvyko įspūdinga gurmanų gildijos „Chaîne des Rôtisseurs Lithuania“ šventė. Į istorinius personažus įsikūniję svečiai ne tik mėgavosi maistu, bet ir šoko, pristatė savo talentus, pasidalino su viduramžių, baroko ar rokoko laikotarpiais susijusiais įdomiais faktais, rinko karnavalo karalienę ir karalių.

„Tai mums nauja patirtis“, – šypsodamiesi sakė žinomi verslininkai Virginija ir Vaidas Kukarėnai.

Jiedu „Venecijos karnavale“ pelnė karaliaus ir karalienės karūnas už įsimintiniausius kostiumus bei geriausiai atskleistus personažus. Karaliaus ir karalienės titulai – simboliniai, skirti paįvairinti šarmingo ir istoriją menančio renginio programą.

Virginija ir Vaidas Kukarėnai
Virginija ir Vaidas Kukarėnai / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Pažaislio vienuolyno ansamblyje veikiančiame svetingumo komplekse „Monte Pacis“ surengto vakaro metu netrūko nuoširdžių pašnekesių tarp bendraminčių, šventinės nuotaikos ir, žinoma, gurmaniškų patiekalų.

„Renginių geografija, temos plečiasi, kinta priklausomai nuo sezono, gastronomijos ir kitų sričių aktualijų. Šiais metais vasario mėnesio renginys atliepia žiemos pabaigai skirtų karnavalų temą“, – pasakoja „Monte Pacis“ įkūrėjai Indra ir Algis Ramanauskai.

Gurmanų gildijos Venecijos karnavalas
Gurmanų gildijos Venecijos karnavalas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Anot jų, pirmasis „Chaîne des Rôtisseurs Lithuania“ karnavalas pavadintas „Venecijos karnavalu“, kadangi renginys vyko svetingumo komplekse veikiančiame vėlyvojo baroko architektūros Pažaislio vienuolyno ansamblyje.

„Šventė įgavo baroko atspalvių – nuo dalyvių aprangos, dekoracijų, programos iki karnavalo vaišių“, – sako pašnekovai.

Nepaprasta patirtimi tą vakarą svečiams tapo „Monte Pacis“ restorano šefo Raimundo Dambrausko ir jo komandos pagaminta vakarienė. Svečiams buvo patiektos austrės, vėžiai, eršketai, jaučių žandų ir antienos terinai, paštetai, kepta elniena, paršeliai ir fazanai.

Fotogalerija:

Kitais metais bus 25 metai, kai Lietuvoje buvo įsteigtas „Chaîne des Rôtisseurs“ – tarptautinės gastronomijos asociacijos, veikiančios jau 75 metus ir vienijančios daugiau kaip 21 tūkst. šios srities profesionalų ir mėgėjų iš viso pasaulio, padalinys.

Gurmanų gildijos Venecijos karnavalas
Gurmanų gildijos Venecijos karnavalas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Chaîne des Rôtisseurs Lithuania“ (Gurmanų gildija) padalinio tikslas – tapti tarptautinės gastronominės visuomenės dalimi, suburti profesionalus ir mėgėjus, kurie domėtųsi maisto menu, vyno bei kitų gėrimų vartojimo kultūra, taip pat dalintųsi ir keistųsi patirtimi. Pagal tarptautinės, turinčios ilgą istoriją ir tradiciją, asociacijos nuostatus tik kas keletą metų galima priimti tam tikrą skaičių naujų narių ir tik su esančių narių rekomendacijomis bei pritarimu. Šiuo metu „Chaîne des Rôtisseurs Lithuania“ vienija 90 žingeidžių, visuomeniškų ir sėkmingų verslo, mokslo ir meno žmonių, aktyviai dalyvaujančių tarptautiniuose, nacionaliniuose bei vietiniuose renginiuose.