Kavos testas: ką apie tavo charakterį atskleidžia mėgstama kava?
Be kavos – nė iš vietos? Iš tikrųjų vienas populiariausių gėrimų pasaulyje puikuojasi sąrašo viršuje ir nė nesiruošia apleisti savo pozicijų. Kava tapo malonaus ir įdomaus pokalbio, geros nuotaikos ir smagių emocijų simboliu. Jau nekalbame apie tai, kad padeda atgauti jėgas ir susigrąžinti prarastą energiją.
Šiandien jums siūlome panirti į kavos pasaulį ir pasidomėti, ką ji gali atskleisti apie jūsų asmenybę.
Espresas (italų k. caffe espresso). Esate realistas ir visuomet žinote, ko norite. Tvirtai stovite ant kojų, pasitikite savimi ir savo skoniu. Tačiau kartais jums pritrūksta takto, o aplinkinius nustebina egoistiški jūsų poelgiai. Mokate siekti tikslų, nes tuščios kalbos dar niekada nedavė vaisių.
Užplikoma malta kava be cukraus. Pasižymite stipriu charakteriu, o svarbiausia – nebijote atsakomybės. Visas klaidas priimate kaip puikią pamoką, todėl visuomet žinote, kuriuo keliu sukti.
Užplikoma malta kava su cukrumi. Nevengiate atsakomybės, tačiau, jeigu reikia priimti vieną ar kitą sprendimą, mąstote ilgai. Visuomet kruopščiai apgalvojate visus „už“ ir „prieš“. Dažnai savo interesus aukojate dėl kitų žmonių.
Amerikietiška kava (italų k. caffe Americano; 30–40 ml espresas, užplikytas dideliu vandens kiekiu). Lengvai pritampate prie bet kokios kompanijos ir nesunkiai virstate jos siela. Taigi problemų dėl bendravimo ar komunikabilumo jums tikrai nėra. Aplinkinius sugebate prajuokinti ir užburti savo šnekomis.
Sodrusis espresas (italų k. espresso ristretto; labai mažos porcijos espresas). Esate labai aistringos natūros, trykštate emocijomis ir nesuvaidinta energija, kuri jumyse tiesiog kunkuliuoja. Esate be galo užimtas žmogus. Šovė nauja idėja? Ją būtina įgyvendinti nedelsiant! Laukia vakarėlis ar renginys? Tikrai nepraleisite progos dalyvauti juose. Tiesa, kartais ir patys sutrinkate, kurgi nukreipus savo energijos srautą.Tirpioji kava. Jūs – racionalus žmogus, mėgstantis viską apgalvoti iš anksto tam, kad tikslą pasiektumėte pirmas. Todėl dažniausiai leidžiatės į lenktynes ir norom nenorom varžotės su aplinkiniais. Visgi retkarčiais praverstų atsipalaiduoti: pergalė ne visuomet jums duoda tai, ko reikia.
Kapučinas (italų k. cappuccino). Lengva puta slepia jūsų paslaptingumą – mokate aplinkinius apvynioti aplink pirštą, be to, ir patys esate tikra mįslė aplinkiniams. Kas gali būti geriau? Visgi vertėtų labiau įsigilinti į savo sielos klodus, nes sutrikę galite nerasti atsakymų į jums rūpimus klausimus. Taigi šios kavos mėgėjai ne veltui įvardijami ir kaip romantikai, ir kaip idealistai, ir netgi kaip klastingi sukčiai.
Kava su pienu ir cukrumi. Esate harmoninga, savimi pasitikinti ir ramybės kupina asmenybė. Žmonės sako, kad su jumis labai malonu bendrauti, o štai susipykti netgi neįmanoma. Galite džiaugtis, jog aplinkiniai jus vertina ir gerbia.
Latė (italų k. caffe e latte). Kupini rožinių minčių svajokliai nustebina net save. Vadinasi, jiems tikrai įdomu gyventi! Svarbiausia, kad tikite savo svajomis ir norais bei sekate paskui širdies balsą, todėl jūsų veide plieskia nesuvaidinta šypsena ir ramybės kupina aura.
Kavos negeriate ir netgi nemėgstate. Jums būdingas atvirumas, komunikabilumas, noras bendrauti, turite puikų humoro jausmą. Pirmenybę teikiate pasyviam poilsiui gamtoje, o aplinkiniai jus vertina kaip ramų žmogų.
Kaip ruošiamos kavos rūšys?
Jau minėta amerikietiškoji gaminama iš 30–40 ml espreso, užpilant 180–190 ml karšto vandens. Ji yra viena silpniausių kavų, tačiau kofeino joje tikrai pakankamai.
Kapučiną sudaro net trys sluoksniai: espresas, karštas pienas ir pieno puta. Pastaroji būtina tam, kad padėtų išsaugoti šį dieviško skonio gėrimą karštą. Dažniausiai geriama ryte.
Latei pirmenybę teikia vertinantys popietinius malonumus. Ši kava ruošiama iš vienos dalies espreso ir trijų dalių karšto pieno.
Pienas su espresu (italų k. latte macchiato) – tai sluoksniuota kava, gaminama iš 30 ml espreso ir 160 ml karšto suplakto pieno. Patiekiama permatomose stiklinėse ir puošiama storu putos sluoksniu.
Sodrusis espresas – tai pati stipriausia kava, kurioje atsiskleidžia nepakartojami skoniai ir poskoniai. Ruošiama iš 15–20 ml vandens ir patiekiama su šalto vandens puodeliu.