Kepame saldžią duoną
Duona - tai ne tik įprasta juoda. Duona gali būti ir desertinė. Tiesa, galbūt duona ji tegali būti vadinama simboliškai, bet išsikepti ir paragauti verta.
SAVAITGALIO KEPINYS
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min.
Produktai
500 g miltų; 1 arbat. š. sodos; 6 g kepimo miltelių; 250 g cukraus; 100 ml aliejaus; 2 kiaušiniai; 3 bananai; 100 g stambiai tarkuoto juodojo šokolado; 1 arbat. š. vanilinio cukraus; 3 valg. š. pieno; 1 arbat. š. sviesto (skardai patepti).
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Bananus nulupkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.
3. Elektriniu plakikliu išmaišykite aliejų su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite bananų tyrę ir vanilinį cukrų. Toliau maišydama suberkite dalį miltų, supilkite pieną, įmaišykite likusius miltus ir tarkuotą šokoladą. Baikite maišyti mediniu šaukštu arba mentele.
4. Skardą patepkite sviestu, sukrėskite tešlą, tolygiai paskirstykite, kepkite iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje maždaug valandą, kol pyrago viršus gražiai paruduos. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar bananų duona iškepusi.
5. Atvėsinkite, supjaustykite riekelėmis. Tiekite su kava, arbata arba pienu.
IŠBANDYKITE!