Kepame Velykų tortą. 10 šaunių receptų
Kaip žinia, tradicinis velykinis kepinys yra Velykų boba (arba keksas). Tačiau šiuolaikinės Velykos jau vargiai įsivaizduojamos be torto. Jei esate užsimojusi gaminti jį pati, siūlome 10 nesudėtingų receptų.
1. Nekeptas sūrio tortas su „Nutella“
Produktai:
220 g sumaltų „Oreos“ (arba panašių) sausainių (pagrindui), 1 pakelis (66 g) „Mini Oreos“ (papuošti), 1 valg. š. įprasto arba kokosų sviesto, 1 valg. š. vandens.
Kremui:
400 g „Philadelphios“ (ar kitokio kreminio) sūrio, 270 g „Nutellos“ kremo, 70 g juodojo šokolado, saujos skrudintų sumaltų karijų (ar kitų mėgstamų riešutų; nebūtinai), 1 valg. š. želatinos, 30 ml 10 proc. riebumo grietinėlės (nebūtinai).
Kaip gaminti:
1. „Oreos“ ar kitus pasirinktus sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (tiek dugną, tiek ir šonus), ant dugno tolygiai paskirstykite paruoštą „Oreos“ trupinių masę, suformuokite kraštelį.
3. Kaitinimo inde šildykite „Nutellos“ kremą su šokoladu, kol šokolado gabaliukai išsilydys. Gautą masę supilkite ant „Philadelphios“ sūrio kremo ir gerai sumaišykite.
4. Kitame kaitinimo inde supilkite grietinėlę ir šildykite, kol užkais. Tuomet suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant „Philadelphios“ sūrio ir „Nutellos“ masės, suberkite skrudintas karijas. Viską gerai sumaišykite.
4. Paruoštą sūrio kremo masę sukrėskite į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų papuoškite „Mini Oreos“ sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir palikite šaldytuve nakčiai.