Klaipėdos mero pokylis – su staigmenomis scenoje ir keptais paršeliais vaišėms
Sena Jūros šventės tradicija – Klaipėdos mero pokylis. Ir šiais metais uostamiesčio vadovas Vytautas Grubliauskas į Parodų rūmų kiemelį sukvietė rėmėjus, menininkus, valdininkus ir politikus, kurie prisidėjo prie šventės įgyvendinimo.
Dauguma svečių paisė aprangos kodo, kvietusio pasipuošti raudona ir geltona spalva. Nuotaiką visiems pakėlė Klaipėdos dramos teatro režisierius Povilas Gaidys su žmona aktore Elena Gaigalaitė. Jie spintoje rado ir geltonų, ir raudonų apdarų. Humoro jausmo nestokojantis P.Gaidys užsimaukšlino „FBI“ kepuraitę ir tamsius akinius.
Iš svečių išsiskyrė ekstravagantiškoji žurnalistė, tarptautinio jūros verslo ir tranzito žurnalo „Jūra“ vyriausioji redaktorė Zita Tallat-Kelpšaitė, prie raudonos suknelės, parauktomis rankovėmis, priderinusi skrybėlaitę su Klaipėdos miesto herbu. Šie metai jubiliejų mininčioje Klaipėdoje paskelbti vėliavos ir herbo metais, tad galvos apdangalas buvo labai taikliai pasirinktas.
Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė, dieną vykusiose drakonų lenktynėse pelniusi laurus, į mero vakarėlį atėjo pasipuošusi ilga raudona suknele. Jos kolegė Audra Daujotienė išgirdo kitą kvietimą – apsirengti geltonai – ir pasipuošė saulėgrąžos spalvos švarkeliu.
Ryškiai raudona suknele šventei pasipuošė ir Skaistutė Idzelevičienė, sportinių šokių kolektyvo „Žuvėdra“ vadovė.
Aprangos kodo nepaisiusiems svečiams į atlapus įsegtos raudonos ir geltonos segės.
Susirinkusiuosius linksmino E.Balsio menų gimnazijos muzikantės, artistas Šarūnas Juškevičius. Vakaro malonia staigmena tapo raudona berete pasipuošęs žymus marinistas Edvardas Malinauskas. Jis scenoje pagrojo lūpine armonikėle ir šitaip pademonstravo dar neatskleistą savo talentą.
Ilgametis Jūros šventės dailinininkas nustebino visus svečius atidengdamas 18 metrų ilgio pano, kuriame su humoru pasakojama miesto istorija. Čia įkomponuoti garsiausi kapitonai, miesto veikėjai, politikai, menininkai.
Svečius keptu paršeliu, lašišos kepsneliais, troškiniais ir vieno kąsnio sumuštiniais vaišino „Radisson Blu“ virėjai.