Ruslanas Puskepanis – Ko negavau augdamas, noriu patirti dabar

Ruslanas Puskepanis / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Ruslanas Puskepanis / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
REMIGIJA PAULIKAITĖ
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Nesu iš tų, kurie labai norėtų verkti...“ – besikalbant šią mintį vis kitais žodžiais kartoja virtuvės šefas Ruslanas PUSKEPANIS (29). Nors skaudūs vaikystės išgyvenimai, prieš kelis mėnesius išgirsta sunkios ligos diagnozė tylų vaikiną, dirbantį pasaulinio garso virėjo Gordono Ramsay komandoje, galėjo sugniuždyti ne kartą...

Pasvalio rajone, Saločių miestelyje, gimusio Ruslano vaikystė nebuvo paprasta. Vos trijų mėnesių jis su dviem vyresniais broliais atsidūrė Panevėžio kūdikių globos namuose... Paaugęs vylėsi, kad rado užuovėją pas globėjus, bet jie suteikė ne šilumos, o dar daugiau skausmo: nuolatos jį mušė. Išsigelbėjimu tapo vaikų namai. Laimė, kita globėja tylų, liesą vaiką apgaubė šiluma ir rūpestingumu. Ją Ruslanas vadina mama. Iš jos, konditerės, jis užsikrėtė aistra virtuvei.  

„Tas laikas – kaip baigta rašyti knyga: užverčiau ir stengiuosi nebegalvoti, – tarsteli. – Nes jei tik gyvensi prisiminimais, nieko nebus. Tačiau jei tokia būtų dabartis, būtų baisu...“

Nuo 2016 metų dėl darbo keliauji po pasaulį, bet atostogauti visada grįžti į Lietuvą – juk čia turėtų laukti niūrūs vaikystės prisiminimai?..

Vis tiek Saločiuose mano namai. Iš giminaičių nuomoju kambarį – man to užtenka. Turiu globėją, du tikrus brolius ir brolį iš globėjos pusės. Su visais gerai sutariu.

Man Lietuvoje patinka. Čia turiu ir draugų, pabendrauju su jais, aplankau restoranus, jiems atvežu naujų idėjų. Jau tampa tradicija kartą per metus Pasvalyje surengti labdaringą degustacinę vakarienę. Taip pat Vasario 16-ąją arba Kovo 11-ąją – savo gimtadienio išvakarėse – rengiu Trispalvį vakarą. Beje, šiemet tokias degustacines vakarienes darysiu dvi: kovo 14-ąją Amerikoje, Jutos valstijoje, kur dabar dirbu, o balandžio pabaigoje – Pasvalyje. Man smagu padėti kitiems. Mėgstu bendrauti. Tačiau nemoku atsirinkti žmonių, būnu pernelyg atviras ir dėl to kartais nukenčiu.