Kristina Kaikarienė atskleidė paprastą savo dailios figūros paslaptį

Kristina Kaikarienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Kristina Kaikarienė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Renginių organizatorė Kristina Kaikarienė, kartu su žinoma šokėja Sandra Kniazevičiūte pirmajame Lietuvoje maisto kultūros festivalyje „Skanaus“ gaminusi pyragėlius su daržovėmis, sako kasdien privalanti suvalgyti žolės. „Špinatai, įvairios salotos, gražgarstės – visa tai yra mano žolė, be kurios nepraleidžiu nė vienos dienos“, – su šypsena sakė K. Kaikarienė.

Nors namuose ir draugų tarpe ji garsėja kaip talentinga kulinarė bei konditerė, gebanti iš tų produktų, kuriuos randa šaldytuve pagaminti šedevrą, pati maistu nepiktnaudžiauja. K. Kaikarienė itin mėgsta į svečius kviestis draugus ir jiems paruošti įmantrių valgių.

„Mėsa, žuvis, vištiena, salotos, sriubos, desertai... Man viską gaminti vienodai malonu“, – sakė pašnekovė.

Špinatai, įvairios salotos, gražgarstės – visa tai yra mano žolė, be kurios nepraleidžiu nė vienos dienos.

Itin dažnai K. Kaikarienės prižiūrimų renginių metu padedantys jai kurti iškilmes kolegos lepinasi būtent žymiosios moters paruoštais patiekalais. Ji tvirtina tą daranti, nes norinti, kad be poilsio triūsiantys žmonės ne tik nesijaustų alkani, bet maistu dar ir pasimėgautų.

Renginius du dešimtmečius organizuojanti moteris tvirtino jokios šventės neįsivaizduojanti be kavos. „Žinoma, kalbu ne apie svečius, o apie save! Prieš bet kokį renginį darbai tampa labai intensyvūs ir laiko miegoti nelieka... Tada kava – tikras išsigelbėjimas“, – sakė K. Kaikarienė.

Kartu su renginių organizatore prie festivalio „Skanaus“ laikinos virtuvės atsistojusi S. Kniazevičiūtė neslėpė nesanti prisiekusi maisto gamintoja. Per dažnas išvykas į varžybas užsienyje jai ne itin tam lieka laiko. Be to, sportininkių maisto režimas gana griežtas.

Sandra Kniazevičiūtė ir Kristina Kaikarienė
Sandra Kniazevičiūtė ir Kristina Kaikarienė / Maisto festivalio nuotr.

Ryte S. Kniazevičiūtė pasilepina virtu kiaušiniu ir koše, o vakare – salotomis. Gausesni yra tik S. Kniazevičiūtės pietūs. Paskutinis pasistiprinimas būna iki 18 valandos vakaro.

Mėgstamiausias šokėjos patiekalas, kurį paruošia pati, yra meduje marinuota vištiena su sezamu. Ji tvirtina turinti iš ko išmokti gaminti valgį ir vis ketinanti to imtis.

Pirmasis Lietuvoje maisto kultūros festivalis „Skanaus“ vyko Kauno Rotušės aikštėje. Penktadienį prasidėjęs renginys šeštadienį kauniečius kvietė į mugę bei koncertą.

Renginį vedė TV ir kino žvaigždės Andrius Žiurauskas ir Sandra Daukšaitė- Petrulėnė – jie televizijos laidos „Virtuvės istorijos“ studijoje gamino kartu su Lietuvos pramogų pasaulio įžymybėmis. Improvizuotoje renginio virtuvėje lankėsi ir „Mis Lietuva“ Rūta Mazurevičiūtė bei TV laidų bei renginių vedėjas Dainius Martinaitis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Mazurevičiūtė pagamino lietuvišką picą: naudojo pyragą, sūrį, daržovių ir naminę dešrą