Kulinarijos pamokėlė: kaip pasiruošti aromatinių žolelių kubelių
Šviežios žolelės prieskonių mišinėlių ir dirbtinių skonio priedų laikais – tikra atgaiva ir malonumas.
Mažas žiupsnelis raudonėlių, mėtų ar čiobrelių ruošiamam patiekalui suteikia puikaus aromato ir skonio. Vasarą visai paprasta – užtenka nedidelio darželio ar balkono su vazonais, ir aromatinės žolelės keliauja tiesiai ant jūsų stalo. O ką daryti žiemą? Štai vienas įdomus pasiūlymas, kaip konservuoti aromatines žoles.
Jums tereikės prisiraškyti mėgstamiausių prieskoninių žolelių ir įsigyti alyvuogių aliejaus. Visa kita – šaldymo kameros darbas. Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejuje užšaldytos žolelės nepraranda savo aromato ir skonio. Na, o labiausiai tinkančios šaldymui aromatinės žolelės yra rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, raudonėliai ir mėtos.
Jums reikės:
- šviežių aromatinių žolelių;
- alyvuogių aliejaus;
- ledukams šaldyti skirtos formelės;
- plėvelės maistui konservuoti.
Kaip paruošti:
- Žoleles susmulkinkite ir išdėliokite formelėje į ledukams skirtas vietas. Geriausia, jei žolelės užima 2/3 kubelio.
- Kiekvieną kubelį su žolelėmis užpildykite alyvuogių aliejumi.
- Pridenkite maistine plėvele ir palikite šaldymo kameroje.