Kulinarinė idėja: greita, gardi užkandėlė

Užkandėlė su krevetėmis / Fotolia nuotr.
Užkandėlė su krevetėmis / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Norisi kažko skanaus? O gal užklupo netikėtas svečias, kurio kaip tyčia nėra kuo pavaišinti? Jei turite kelis medinius sumuštinių smeigtukus ar paprasčiausius dantų krapštukus, duoninėje yra šiek tiek batono, o šaldytuve gabalėlis sūrio ir dar vienas kitas paprastas produktas, per kelias minutes prie kavos galite suorganizuoti štai tokios greitos, bet labai gardžios užkandėlės.

Idėja iš tiesų paprastesnė negu paprasta.

Jums reikės:

• kelių riekių (jų kiekį paskaičiuokite pagal žmonių skaičių) kvadratinės baltos sumuštinių duonos,

• medinių smeigtukų,

• įdarui: saujos marinuotų krevečių, saujos kaparėlių, saujos tarkuoto brandinto sūrio (kiekį vėlgi skaičiuokite pagal žmonių skaičių), skiltelės smulkinto česnako, Provanso ar kitų mėgstamų žolelių prieskonių.

Kaip gaminti

1. Baltos duonos riekes padalykite į du lygius trikampėlius.

2. Krevetes, kaparėlius, tarkuotą sūrį, česnaką ir prieskonius suberkite į dubenėlį. Jei mėgstate riebiau, galite dar įkrėsti šiek tiek majonezo. Viską gerai sumaišykite.

3. Ant kiekvieno duonos trikampėlio šaukštu dėkite krevečių, kaparėlių ir sūrio masės. Trikampėlį susukite ir persmeikite mediniu smeigtuku. Šitaip paruoštas užkandėles šaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 10 min., kol išsilydys sūris.

4. Valgykite karštas. Šalia galite patiekti mėgstamo padažo. Paprasta, skanu, gražiai atrodo.

Idėjos įdarams

Ši užkandėlė puiki tuo, kad visiškai nereikia paisyti recepto. Įdarui naudokite tai, kas patinka ar ką tuo metu turite šaldytuve. Kumpis, dešrelės, marinuoti agurkėliai, alyvuogės, konservuoti persikai, ananasai ir pan.

Paragaukite

Su rikota (tinka ir varškė)

Rikotą sumaišykite su smulkintais džiovintais pomidorais, skiltele česnako ir smulkintomis šviežiomis žolelėmis (tinka krapai, petražolės, raudonėliai, bazilikai ir kt.)

Su rūkytu kumpiu

Susmulkinkite kelis gabalėlius rūkyto kumpio, kelias džiovintas slyvas, marinuotų agurkėlių. Sumaišykite su keliais šaukštais majonezo ir sauja tarkuoto parmezano.