Kulinarinė idėja: improvizuoti kibinai

Pyragėliai su raugintais kopūstais / Fotolia nuotr.
Pyragėliai su raugintais kopūstais / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Tai ne tie autentiški kibinai, kurių galite paskanauti Trakuose. Teisingiausia juos būtų vadinti trapios tešlos pyragėliais. Bet jie išties ne mažiau skanūs. Lengvai paruošiami. Gardūs ir karšti, ir šalti. Tinka su įvairiausiais įdarais: saldžiais, sūriais, aštriais... Galite valgyti ir pusryčiams, ir vakarienei ir neštis užkandžiui į darbą.

Pyragėliai su raugintais kopūstais

(6 asmenims)

Paruošite per 1 val.

Tešlai

2 kupinos stiklinės miltų, 200 g sviesto (minkšto), 2 kiaušiniai, 100 ml grietinės, žiupsnelis druskos.

Įdarui

300 g raugintų kopūstų, 1 didelis svogūnas, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų, šlakelis aliejaus kepti.

Kaip ruošti

1. Į dubenį sukrėskite sviestą, suberkite miltus ir viską sumaišykite. Įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, sukrėskite grietinę. Išmaišykite tešlą. Kad ji neliptų prie rankų, įdėkite 30 min. į šaldytuvą.

2. Kol tešla atvės, paruoškite įdarą. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną. Raugintus kopūstus taip pat susmulkinkite ir berkite į keptuvę. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maždaug 10 min. troškinkite ant silpnos ugnies.

3. Atvėsusią tešlą imkite po gniužulėlį ir, padėjusi ant miltais pabarstyto stalo ar lentos, iškočiokite apvalius blynelius (kaip virtiniams, tik kiek didesnius). Į blynelį dėkite troškintų kopūstų įdaro, per vidurį gerai užspauskite ir susukite pynute (kaip darant virtinius). Jei norite, kad pyragėlių viršus gražiai blizgėtų, patepkite kiaušinio baltymais.

4. Sudėkite pyragėlius ant skardos ir kepkite orkaitėje apie 20 min., kol gražiai pagels.

Tiekite vienus arba su mėgstamu padažu.

Dar kelios įdarų idėjos

Su grybais

250 g pievagrybių, 0,5 valg. š. sviesto, svogūnas, 50 ml grietinėlės, šaukštas miltų, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Smulkintą svogūną ir grybus apkepkite svieste.  Paskui supilkite grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, suberkite miltus ir, intensyviai maišydama, dar truputį pakepinkite ant silpnos ugnies. 

Su varške

Su šia tešla labai skaniai pavyksta ir saldūs pyragėliai. Mūsų išbandyti buvo su varške.

200 g varškės, 3 šaukštai saldaus sutirštinto pieno, 1 arbat. š. cinamono.