Kulinarinė pamokėlė: gaminame glaistytus varškės sūrelius
Šokoladu aplietas varškės sūrelis – tikras skanėstas! O tokiems gardėsiams atsispirti beveik neįmanoma. Ypač varškės sūrelius mėgsta maži vaikai, tačiau tėveliai, nuogąstaudami dėl šio produkto sudėties, dažnai privengia jų. Kad avis būtų sveika, o vilkas sotus, kodėl gi pačioms šeimininkėms nepabandžius pasigaminti savų varškės sūrelių? Juk visos kuo puikiausiai žinome – namuose pagamintas skanėstas ne tik sveikesnis, bet ir kur kas gardesnis. Kviečiame išbandyti!
Ingredientai:
400 g varškės (geriau sausesnės), 25 g grietinėlės sviesto, 50 g grietinėlės (30 proc.) (25 g šokolado masei ir 25 g varškės sūrelių masei), 100-150 g miltelinio cukraus, 100 g šokolado (gali būti juodasis, pieninis, baltasis).
Kaip gaminti:
1. Sumaišykite varškę, grietinėlę, miltelinį cukrų, minkštą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Varškės sūrelių masė jokiu būdu neturėtų būti per skysta. Taigi nepadauginkite grietinėlės ir sviesto, o jeigu reikia, įdėkite daugiau varškės.
2. Šlapiomis rankomis iš varškės masės formuokite rutuliukus ar įprastus pailgus stačiakampius ir maždaug 10–15 min. padėkite į šaldiklį.
3. Tuo metu karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su grietinėle.
4. Ištraukite varškės sūrelius iš šaldymo kameros ir iš visų pusių apvoliokite šokolade. Dėkite ant kepimo popieriaus ir pastatykite atgal į šaldytuvą kelioms valandoms.
P. S. Gamindamos varškės sūrelių masę, pasitelkite fantaziją: galite į varškę įmaišyti bananų, braškių, kakavos ar kitų jūsų mėgstamų ingredientų. Linkime pačių gardžiausių eksperimentų!