Kulinarinė pamokėlė: gaminame „raviolius“ su mėsos įdaru
Itališki virtinukai (italų k. „ravioli“) – tikras gardumėlis ir italų virtuvės pasididžiavimas. O žinia, kad juos pagaminti nėra taip sudėtinga, turėtų nudžiuginti visas šeimininkes. Dailiai atrodantys, maloniai nuteikiantys gomurį… ir gana greitai paruošiami. Tikrai puikus pasirinkimas ir pietums, ir vakarienei!
Pagaminsite per 1 val. (4 asmenims)
Produktai
Tešlai:
Aukščiausios rūšies miltai: 300 g
Dideli kiaušiniai: 2 vnt.
Vanduo: 2 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.
Druska: ½ arbat. š.
Įdarui:
Malta jautiena: 300 g
Svogūnas: 1 vnt.
Česnakas: 2 skiltelės
Druska: 1 arbat. š.
Malti juodieji pipirai: 1 arbat. š.
Mėgstami žalumynai: 10 g
Kaip gaminti
1. Miltus prasijokite ir iš jų suformuokite duobutę. Įmuškite į ją kiaušinius, suberkite druską, pipirus, supilkite vandenį, alyvuogių aliejų. Viską gerai suminkykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Jeigu reikia – įberkite daugiau miltų ar įpilkite vandens.
2. Tešlą plonai iškočiokite ir formele ar stikline išspauskite apskritimus.
3. Paruoškite įdarą: svogūną ir česnaką susmulkinkite, patroškinkite keptuvėje, kol gražiai apkeps, sumaišykite su jautienos faršu ir pagardinkite druska bei pipirais.
4. Atvėsusį įdarą dėkite ant tešlos skrituliukų ir sukite vamzdelius, bet neužspauskite – palikite virtinuko kraštelį neužlipdytą. Tuomet sujunkite skrituliuko galus ir gražiai juos užspauskite.
5. Itališkus virtinukus su mėsa virkite 8–10 minučių. Patiekite pabarsčiusios žalumynais, brandintu sūriu ar apliejusios mėgstamu padažu.