Kulinarinė pamokėlė: gaminame „raviolius“ su mėsos įdaru

Itališki virtinukai – ravioliai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
AA

Itališki virtinukai (italų k. „ravioli“) – tikras gardumėlis ir italų virtuvės pasididžiavimas. O žinia, kad juos pagaminti nėra taip sudėtinga, turėtų nudžiuginti visas šeimininkes. Dailiai atrodantys, maloniai nuteikiantys gomurį… ir gana greitai paruošiami. Tikrai puikus pasirinkimas ir pietums, ir vakarienei!

Itališki virtinukai su mėsa

Pagaminsite per 1 val. (4 asmenims)

Produktai

Tešlai:

Aukščiausios rūšies miltai: 300 g

Dideli kiaušiniai: 2 vnt.

Vanduo: 2 valg. š.

Alyvuogių aliejus: 1 valg. š.

Druska: ½ arbat. š.

Įdarui:

Malta jautiena: 300 g

Svogūnas: 1 vnt.

Česnakas: 2 skiltelės

Druska: 1 arbat. š.

Malti juodieji pipirai: 1 arbat. š.

Mėgstami žalumynai: 10 g

Kaip gaminti

1. Miltus prasijokite ir iš jų suformuokite duobutę. Įmuškite į ją kiaušinius, suberkite druską, pipirus, supilkite vandenį, alyvuogių aliejų. Viską gerai suminkykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Jeigu reikia – įberkite daugiau miltų ar įpilkite vandens.

Tešla ravioliams / Fotolia nuotr.

2. Tešlą plonai iškočiokite ir formele ar stikline išspauskite apskritimus.

3. Paruoškite įdarą: svogūną ir česnaką susmulkinkite, patroškinkite keptuvėje, kol gražiai apkeps, sumaišykite su jautienos faršu ir pagardinkite druska bei pipirais.

Tešla ravioliams / Fotolia nuotr.

4. Atvėsusį įdarą dėkite ant tešlos skrituliukų ir sukite vamzdelius, bet neužspauskite – palikite virtinuko kraštelį neužlipdytą. Tuomet sujunkite skrituliuko galus ir gražiai juos užspauskite.

Tešla ravioliams / Fotolia nuotr.

5. Itališkus virtinukus su mėsa virkite 8–10 minučių. Patiekite pabarsčiusios žalumynais, brandintu sūriu ar apliejusios mėgstamu padažu.

Tešla ravioliams / Fotolia nuotr.
Skaitykite daugiau