Kulinarinė pamokėlė: labai gardūs plikyti pyragaičiai su „Rududu“
„Šie plikyti pyragaičiai su „Rududu“ kremu vaikystėje buvo patys tobuliausi pyragėliai“, – sako recepto autorė Ieva.
Plikyti pyragačiai su „Rududu“
Sudedamosios dalys:
• 250 ml vanduo,
• 100 g sviesto,
• 1 arbat. š. druskos,
• 5 kiaušiniai,
• 100 g miltų,
• 1 „Rududu“ indelis.
Kaip gaminti:
1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, berkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldamos nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji bus užsiplikiusi.
2. Atvėsinkite tešlą ir įmuškite kiaušinius, bet ne plakite, o maišykite.
3. Kepimo indą pašlakstykite nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuokite norimo dydžio pyragėlius.
4. Kepkite 15–20 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusius pyragėlius įpjaukite šalia dugno ir mažu šaukšteliu įdėkite „Rududu“.
Paprasta, bet labai skanu ir kvepia vaikyste...
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“