Kulinarinė pamokėlė: ruošiame kalakutienos „duoną“ su sūriu
Pietums dažniausiai norisi ko nors sotaus ir greitai paruošiamo, ypač, jei nėra laiko gaminti įmantrių patiekalų. Kalakutienos „duona“ šiuo atveju puikus pasirinkimas. Išbandykite!
(8 asmenims)
Pagaminsite per 1,5 val.
Sudedamosios dalys:
• 1 svogūnas,
• 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
• 1 arbat. š. druskos,
• 0,5 arbat. š. juodųjų pipirų,
• 200 g špinatų (gali būti šaldyti),
• 1 kg kalakutienos faršo,
• 50 g džiūvėsėlių,
• 60 ml vištienos sultinio,
• 1 kiaušinis,
• 2 valg. š. Vusterio padažo,
• 200 g fetos (gali būti kitas mėgstamas sūris).
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.
2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.
4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.
Kulinaro patarimas: lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.