L.Čeprackas kratosi prodiuserių sukurto įvaizdžio: „Mano darbas eteryje buvo įžeidinėti žmones“

Liutauras Čeprackas / Gintauto Rapalio nuotr.
Liutauras Čeprackas / Gintauto Rapalio nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2021-12-07 15:55
AA

Liutaurą Čepracką televizijos žiūrovai pažįsta iš televizijos projektų, kuriuose žiūrovams buvo pristatomas kaip itin arogantiškas aštrią nuomonę turintis maisto žinovas. Vilniaus maisto gurmanams Liutauras žinomas kaip „Gastronomikos“, „MEAT“ bei „Rameno ir pagaliukų“ savininkas. Savo namuose jis geriausiai pažįstamas kaip mylintis vyras ir rūpestingas tėtis.

Laidos „Bus visko“ filmavime Liutauras pasakojo ne tik apie asmeninį gyvenimą, bet ir itin spalvingas, o kartais ir mirtinai pavojingas patirtis, atvedusias jį į laimingą gyvenimą Lietuvoje.

Vienas iš jo nuotykių – penkeri metai, praleisti Venesueloje. „Pačioj Venesueloj paplitęs variantas – žmonės važinėja aklinai užtamsintais langais ir jų neatsidaro, nes yra tokių atvejų, kai tu važiuoji savo prabangiu automobiliu iškišęs ranką su laikrodžiu, sustoji sankryžoj, ir nuo sankryžos jau judi be rankos. Nes kas nors pribėgęs nukerta ją ir pabėga besinešdamas tavo laikrodį, nes taip paprasčiausiai patogiau ir greičiau – čekšt, ir viskas”.

Vyras pasakojo, kad penkerių metų Venesueloje buvo tiesiog per daug. Ne tik dėl to, kad tapo akivaizdžiai pavojinga ten būti, tačiau ir dėl tingaus gyvenimo būdo. „Nuo to laiko nelabai mėgstu degintis pliažuose, nes tai jau buvo dalis kompleksų. Dabar manęs niekas varu nenuvarytų praleisti gyvenimą po palme”.

Liutauras Čeprackas

Vyrui teko gyventi ir Ispanijoje, dirbti aukščiausios klasės restoranuose. Vienas iš jų – trijų „Michelin“ žvaigždučių restoranas Barselonoje, kuriame dirbdamas vyras net suabejojo savo sprendimu tapti virtuvės šefu. Be to, kad su čia dirbusiais buvo nesiskaitoma, tekdavo kęsti nuolatinį balso kėlimą, pasireikšti kaip specialistas taip pat negalėjai.

„Suvokiau, kad tie 3 „Michelinai“ yra ambicija. Nežinant realios situacijos galvoji, kad ten kažką gausi. Iš tikrųjų negausi nieko, nes realiai viskas, ką darai, tai skuti bulves. Man kelia šypseną, kai nemažai jaunųjų šefų, kurie grįžta į Lietuvą, deklaruoja, kad dirbo „Michelinuose“. Iš tikrųjų jie arba skuto bulves, arba valė midijas, arba darė visokius kitokius darbus, kurie iš principo tėra tik darbas vardan darbo. Šansų, kad tave prileistų nors šiek tiek gaminti, yra mažai. Nebent po metų laiko bulvių skutimo gal ir leis kažką pakepti, tačiau labai nedaug“.

Liutauras Čeprackas / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Liutauras Čeprackas laidos metu papasakojo ir apie savo patirtį televizijos projekte, kuriame turėjo vaidinti rėkiantį ir indus daužantį šefą.

„Pasakiau prodiuseriams: jei jūs norite, kad aš būčiau piktas, aš būsiu. Daviau interviu, kurio pavadinimas buvo „Mano antras vardas – arogancija“. Apie save prišnekėjau visų įmanomų nesąmonių ir kvailysčių, tokių pakankamai grubių dalykų, tam, kad sukurčiau stačioko, storžievio įvaizdį. Mano darbas eterio metu buvo daužyti lėkštes ir įžeidinėti žmones. Todėl žmonės pradėjo galvoti, kad aš iš tiesų toks esu – psichiškai nestabilus idiotas, rėkiantis ant visų, su kuriais dirba. Netgi būdavo momentų, kai žmonės pas mane įsidarbina, jų klausia – na, kaip tau dirbasi? Turbūt baisu, vėl rėkė ir vėl daužė?“

Kaip atrodė slaptos Liutauro ir jo žmonos Lauros vestuvės? Kodėl Liutauro restorane nėra pageidaujami vaikai? Ir ką daryti, kad pasiruošimas Kalėdoms nebūtų kančia? Laida „Bus visko“ – antradieniais 20 val. per LNK.

Liutauras Čeprackas ir jo virtuvės šedevrai (9 nuotr.)
+3