L. Mizgirytė-Latour: Man su garstyčiomis ir medumi
Praeitų metų spalva buvo gaivi, šviesi žalia. Šiais metais – ultravioletas ir visi jo atspalviai – nuo sidabriškai alyvinės iki skanaus pastelinio orchidėjų. Bet yra dar viena spalva, kuri nenominuota jokiems titulams, bet stumdosi ant populiariausių pjedestalo: tai garstyčių geltona. Panašu, kad visos madingiausios sezono spalvos, jei paisysim „Pantone“ prognozių, įgaus neutralesnę kolegę.
Tad šalia tokių populiarių ryškios citrinų, pienių geltonos, praeitą vasarą atsirado ramesnė – šilta, egzotiška medaus, ciberžolės, garstyčių spalva.
Garstytinė yra lyg saugesnis ir universalesnis atspalvis – nuo auksinės, beveik oranžinės iki alyvuogių (su žalsvos tonais) geltonos – šalia alyvų, pastelinių orchidėjų spalvų ant podiumų „Celine“, „Jil Sander“, „Dries van Noten“, „Chloe“, „Tibi“ kolekcijose ir gatvėje. Populiarūs stiprios, ypač kiaušinio trynio geltonos atspalviai niekur nesitraukia, tačiau garstytinę galima laikyti naująja neutralia – dėl jos lankstumo kitų spalvų kompanijoje.
Pavasarį madingiausios pamaivos garstytinę derina su kolege alyvine, tačiau ne mažiau efektingai garstyčios atrodo šalia esminio garderobo senbuvių – baltos, pilkos, juodos, denimo, alyvuogių spalvų.
Įkvėpimui – medaus garstyčių geltonos deriniai pavasariui.