Larisa Kalpokaitė atskleidė slaptus konservavimo receptus
Viena žinomiausių Lietuvos aktorių Larisa Kalpokaitė (60 m.) atskleidė savo tradicinius receptus, kuriuos naudoja kasmet ruošdamasi žiemai. Moteris atvira – rudenį ji ypatingai daug laiko praleidžia virtuvėje. Konservuotomis gėrybėmis būna apkrautas visas sandėliukas. O gardžiausiais receptais ji mielai dalinasi su savo gerbėjais.
„Aš matyt esu labai „skūpus“ žmogus. Kai matau, kad ant žemės guli uogos, vaisiai, grybai, aš jų negaliu palikti. Derėtų palikti kokiai stirnaitei, dar kam nors, bet aš viską surenku. Tuomet gaminu, konservuoju, ruošiu žiemai. Bet ar jūs manot, kad viską kas nors suvalgo? Aš viską išdalinu. Bet vistiek kitąmet vėl viską surenku“, - specialiame interviu su laidos „Ant bangos“ vedėja Edita Užaite (37 m.) atvirauja L. Kalpokaitė.
Pasak aktorės, vienas skaniausių jos receptų – konservuoti pomidorai: „Paimi pomidorą, jį supjaustai į keturias dalis. Ant stiklainio dugno padedi česnaką, šakelę krapų. Tuomet sudedame pomidoriukus ir gaminame marinatą – valgomasis šaukštas cukraus, druskos ir litras vandens. Užverdi, atvėsini, užpili, pasterizuoji, uždarai – viskas. Tie pomidoriukai tokie būna švelnūs. O jau sultys.... Pešamės, kas gers tas sultis“.
Garsi aktorė įsitikinusi – savomis rankomis gamintos rudens gėrybės turi išskirtinį skonį, parduotuvėje tokių nenusipirksi. L. Kalpokaitė neabejoja, kad kiekviena moteris privalo savo virtuvėje žiemai paruošti ir išskirtinių baklažanų: „Yra ne vienas receptas, kuris suteikia tokį skonį... Tiesiog sunku gyvenimą įsivaizduoti be tokių gėrybių. Žinau labai gerą, tiesiog nuostabų baklažanų receptą, šventinių auselių, pomidorų želatinoje. Na, tiesiog jau esu prisigaminusi ir laukiu, nesulaukiu, kada galėsiu atsidaryti ir paskanauti.“
Išskirtiniai aktorės Larisos Kalpokaitės receptai – ketvirtadienį, 21 val., laidoje „Ant bangos“ per „Lietuvos ryto“ televiziją.