Lengviems pietums: Alfo Ivanausko liežuvio salotos primins pavasarį
Taip vadinamieji subproduktai dažnai yra nuvertinami, išskyrus liežuvį – jis tikrai karaliavo ir ne ant vieno šventinio stalo. Tiesa, dažniausiai liežuvis yra valgomas su majonezu, tačiau Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, jį siūlo įkomponuoti į salotas.
„Nors ir įprasta virtą liežuvį valgyti tik su majonezu, norėjau parodyti, kad šio produkto panaudojimas gali būti gerokai platesnis ir įdomesnis. Atsivalgius visų šventinių salotų, toks salotų derinys savo spalva ant stalo primins pavasarį, net jei visi ingredientai yra artimi žiemos sezonui“, – sako kulinaras.
Be to, A. Ivanauskas skatina patiekaluose nebijoti naudoti mėtos – jos dėti ne tik į arbatą.
„Mėta duoda patiekalui daugiau gaivus ir suteikia elegantiško poskonio. Be to, jau senovėje mėtas naudodavo nuotaikai pakelti, tad šios salotos pridės ir daugiau gerų emocijų“, – šypsosi kulinarinės laidos vedėjas.
Žaliosios žieminės salotos su liežuviu
4 asmenims jums reikės:
Gaminimas 20 min.
100 g brokolių žiedynų
100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
100 g šviežio agurko
100 g avokado
100 g marinuotų agurkėlių
100 g rūgštaus obuolio
100 g virto liežuvio
1 citrinos
Padažui:
100 g majonezo
30 g krienų
1 šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės
Šlakelio šviesiojo sirupo arba medaus
Ryšelio kalendrų
Ryšelio metų
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Kaip pagaminti:
- Žirnelius sudėkite į sietą. Užvirinkite vandenį puode, suberkite į jį brokolius, palaukite, kol pasikeis jų spalva – 1-1,5 min., išimkite juos ir sudėkite ant žirnelių, perpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti.
- Nulupkite ir supjaustykite agurką juostelėmis, obuolį kubeliais, avokadą ir liežuvį riekelėmis, arba jūsų pasirinktu būdu. Agurkėlius perpjaukite pusiau. Salotų ingredientus sudėliokite lėkštėje ir pagardinkite padažu.
- Padažui sumaišykite majonezą, krienus, tarkuotą citrinos žievelę, sirupą, smulkiai supjaustytas mėtas, kalendras ir šviežiai grūstus pipirus, jei reikia – pagardinkite druska.