Lietuvoje pasirodė ilgai laukta šokolado rūšis: pirmosios išbandė garsenybės
Praėjusią savaitę internete ir socialiniuose tinkluose pasirodė žinutė, kad Lietuvą netrukus pasieks ketvirtoji šokolado rūšis – „Ruby“. Tai didžiausia pastarojo šimtmečio šokolado industrijos inovacija, kuri visiems šokolado mylėtojams šalia juodo, pieniško ir balto šokolado suteikia ir „Ruby“ šokolado pasirinkimą. Lietuvos įžymybės ir socialinių tinklų žvaigždės tapo vienais pirmųjų, kurie įvertino šią rinkos inovaciją.
Šokoladą sukūrė Šveicarijoje įsikūrusi įmonė, kuri daugiau nei dešimtmetį eksperimentavo, kad išgautų norimą šokolado spalvą ir skonį.
Štai socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, išbandžiusi šį šokoladą, tikino, kad yra priklausoma nuo saldumynų, o naujasis šokoladas taps viena jos silpnybių.
„Aš esu tikra šokolado ir saldumynų maniakė, o jeigu šis šokoladas dar ir rožinis – aš tiesiog privalau jį išbandyti. Jis išskirtinis ir tuo, kad dėl savo unikalios spalvos jis puikiai atrodys ir jūsų „Instagram“ nuotraukose! Galiu pasiūlyti savo mėgstamiausią būdą mėgautis šiuo skanėstu – kartu suplakti šokoladą, pieną ir bananus. Išgausite tiesiog dieviško skonio vasaros kokteilį“, – įspūdžiais dalinosi K. Meschino.
Išskirtinis skonis
Radijo laidų vedėjas Orijus Gasanovas tikina, kad naujasis šokoladas – tai tikra šokolado industrijos inovacija, pasižyminti išsiskiriančiu skoniu.
„Kadangi daug keliauju, kelionėse visada siekiu išbandyti ir įvairių šalių siūlomus nepatirtus skonius. Pirmą kartą šį šokoladą išvydau visai neseniai vykusio vizito Niujorke metu, jau tada jis patraukė mano akį. Tačiau šįkart nereikėjo niekur toli keliauti, nes inovacija pasiekė ir Lietuvą. Prisipažinsiu, kad išties nekantravau išbandyti skanėstą, kadangi šokolado rinkoje tokio masto naujovių nebuvo daugybę metų“, – komentavo O. Gasanovas.
O. Gasanovas teigia, kad naujas šokoladas nėra toks saldus kaip pieniškas, jo skonis kur kas lengvesnis bei gaivesnis. Šiam skonio apibūdinimui pritarė ir žymi Lietuvos dainininkė Monika Pundziūtė.
„Jeigu mano santykį su saldumynais būtų galima nustatyti „Facebook“ profilyje, jis būtų – it’s complicated. Tačiau aš vis tiek beprotiškai mėgstu smaližiauti! Tad geriausias manęs papirkimo būdas yra šokoladas. O jeigu dar rožinis, tai jam nėra jokios konkurencijos. Šokoladinis batonėlis – tai visiškai naujas skonio potyris, iš pradžių net nesupratau, kas dedasi mano receptoriams. Vėliau išsiaiškinau, kad nors ir rožinis, jaučiasi, kad šokoladas natūralus, pagamintas iš kakavos pupelių“, – įspūdžiais dalinosi atlikėja M. Pundziūtė.
Kūrėjai tikisi, kad naujosios šokolado rūšies populiarumas nenustos augti ir prigis juodojo, pieniško ir balto šokolado gretose.