Liveta ir Petras Kazlauskai atskleidė šeimos grybavimo ypatumus: įsideda validolio, armoniką ir kortelę

Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.
Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-09-27 15:16
AA

Liveta ir Petras Kazlauskai – užkietėję grybautojai. Jie žino grybingiausias Kauno rajono vietas, nes yra grybų valgymo fanatikai. Vieną gražią rudens dieną laidos KK2 žurnalistai su Kazlauskais nuvyko į mišką.

„Čia yra fantastinė vieta, relaksas pasivaikščioti. Girdžiu kartais kaip Petras dainuoja. Galvoju, gal kokią miško princesę sutiko“, – šypsosi miške Liveta Kazlauskienė.

Bet miške tyko pavojai. Kartais sustaugia vilkas. Kartais žmonės pasiklysta. Ir tada jų reikia ieškot su tarnybiniais šunimis ir malūnsparniais.

Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.

„Aš visada vežuosi validolio, o jeigu stresas koks, pamatysiu gyvatę ar šerną. Turiu kišenėlę, į kurią įsidedu kortelę su duomenimis, kas aš esu ir kas mano šeima. Jeigu pasiklysčiau ir man pasidarytų bloga, kas nors rastų. Visada su savimi turiu kortelę“, – pasakoja Liveta.

Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.

Kazlauskai grybaudami nepasiklysta, nes Petras net miške tamposi akordeoną. „Įsidėjom, sakom, jeigu pirmas grįžti prie mašinos, pradedi grot akordeonu“, – kvatojasi Kazlauskienė.

Atrodo, kad šiuo metu yra tikras grybų augimo festivalis. Per nepilną valandą Kazlauskų krepšeliai prisipildo grybais. Metas firminei Kazlauskų grybienei. Prieš metant ingredientus į ketaus puodą Liveta šilbaravykius atiduoda kitiems grybautojams, nes į jos sriubą galima dėti tik tikrus baravykus.

Įsirengusi laikiną lauko virtuvę, katile Liveta pakepina lašinukus, svogūnus, morkas, sudeda bulves, užpila vandeniu, o pačioje pabaigoje į puodą supila grietinėlę ir šiek tiek krapų.

Visi Kazlauuskų grybavimo nuotykiai – šį trečiadienio vakarą, laidoje KK2, 19.30 val. per LNK.