Liveta ir Petras Kazlauskai atskleidė šeimos grybavimo ypatumus: įsideda validolio, armoniką ir kortelę

Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.
Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Liveta ir Petras Kazlauskai – užkietėję grybautojai. Jie žino grybingiausias Kauno rajono vietas, nes yra grybų valgymo fanatikai. Vieną gražią rudens dieną laidos KK2 žurnalistai su Kazlauskais nuvyko į mišką.

„Čia yra fantastinė vieta, relaksas pasivaikščioti. Girdžiu kartais kaip Petras dainuoja. Galvoju, gal kokią miško princesę sutiko“, – šypsosi miške Liveta Kazlauskienė.

Bet miške tyko pavojai. Kartais sustaugia vilkas. Kartais žmonės pasiklysta. Ir tada jų reikia ieškot su tarnybiniais šunimis ir malūnsparniais.

Liveta ir Petras Kazlauskai
Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.

„Aš visada vežuosi validolio, o jeigu stresas koks, pamatysiu gyvatę ar šerną. Turiu kišenėlę, į kurią įsidedu kortelę su duomenimis, kas aš esu ir kas mano šeima. Jeigu pasiklysčiau ir man pasidarytų bloga, kas nors rastų. Visada su savimi turiu kortelę“, – pasakoja Liveta.

Liveta ir Petras Kazlauskai
Liveta ir Petras Kazlauskai / LNK nuotr.

Kazlauskai grybaudami nepasiklysta, nes Petras net miške tamposi akordeoną. „Įsidėjom, sakom, jeigu pirmas grįžti prie mašinos, pradedi grot akordeonu“, – kvatojasi Kazlauskienė.

Atrodo, kad šiuo metu yra tikras grybų augimo festivalis. Per nepilną valandą Kazlauskų krepšeliai prisipildo grybais. Metas firminei Kazlauskų grybienei. Prieš metant ingredientus į ketaus puodą Liveta šilbaravykius atiduoda kitiems grybautojams, nes į jos sriubą galima dėti tik tikrus baravykus.

Įsirengusi laikiną lauko virtuvę, katile Liveta pakepina lašinukus, svogūnus, morkas, sudeda bulves, užpila vandeniu, o pačioje pabaigoje į puodą supila grietinėlę ir šiek tiek krapų.

Visi Kazlauuskų grybavimo nuotykiai – šį trečiadienio vakarą, laidoje KK2, 19.30 val. per LNK.