Lukiškių izoliatoriuje vyko išskirtinis vakaras: prasidėjo barmenų čempionatas
Šių metų barmenų čempionatas „World Class“ oficialiai skelbiamas pradėtu, o šį įvykį vainikavo didžiulis renginys neįprastoje erdvėje – Vilniaus Lukiškių tardymo izoliatoriuje.
„Kasmet ieškome netradicinių sprendimų. Pernai veiksmas vyko Halės turguje, o šiemet norėjosi kažko dar įspūdingiau“, – pasakoja „Prike Lietuva“ rinkodaros vadovė Jurga Kulickaitė.
Į programą neįprastoje erdvėje įsitraukė žinomi žmonės
Šiandien jau nuo ryto vyko barmenų seminaras, kurio vinimi tapo „World Class 2013“ nugalėtojas Davidas Riosas: „Tai yra daugelio barmenų visame pasaulyje dievukas. Jis yra itin charizmatiška asmenybė. Tai įrodo ir tai, kad pasaulio čempionatą jis laimėjo ir griežtą komisiją sužavėjo netgi nemokėdamas anglų kalbos. Dabar Davidas yra laukiamas visame pasaulyje, daug keliauja ir mielai dalinasi patirtimi“, – pasakoja čempionato „World Class“ ambasadorius Lietuvoje Edvinas Sinkevičius.
Po seminaro su D. Riosu ne tik barmenai iš visos Lietuvos, bet ir kone pusė tūkstančio stilingų asmenybių bei žinomų žmonių rinkosi į specialų „World Class“ atidarymo renginį pavadinimu „Bulleit Ink Community“ buvusiame Lukiškių izoliatoriuje, kur jų laukė staigmenos.
Renginyje buvo atidarytos 7 kameros, o kiekvienoje iš jų svečių laukė pramogos: nuo barberio kambarėlio iki laikinų tatuiruočių meistro ir pan.
Oficialaus „World Class“ atidarymo nepraleido Naglis Bierancas, Mindaugas Papinigis, Paul de Miko, Jurijus Veklenko, Justinas Žvigas-Justy ir kt.
Barų kultūros tendencijos ir 2020 m. spėjimai
Šiemet „World Class“ organizatoriai Lietuvoje tikisi rekordinio dalyvių skaičiaus: „Lietuvoje yra labai daug talentingų barmenų. Taigi asmeniškai, tikiuosi, kad ne tik nugalėsime Baltijos šalių etapą, bet į finalą išsiųsime būtent lietuvį“, – viliasi čempionato ambasadorius Lietuvoje.
Taip pat E. Sinkevičius pastebi, kad barų kultūra Lietuvoje keliasi į pasaulinį lygį. O geriausi šalies barai jau šiandien atstovauja svarbiausias barų tendencijas:
„Viena iš jautriausių – tvarumas. Atsiranda vis daugiau vietų, kuriose atsisakoma plastikinių šiaudelių ir kitų netvarių sprendimų. Taip pat grįžtama prie daugiau tikrumo ne tik lėkštėje, bet ir taurėje – atsisakoma daug ingredientų, papuošimų, pompastikos. Taip pat kreipiamas didelis dėmesys į produktų kokybę“, – pasakoja Edvinas, pridurdamas, kad aptarnavimo kokybė, greitis ir gebėjimas patiekti tai, ko nori klientas, neužduodant per daug klausimų, irgi yra menas.
Taigi jau 2020 m. balandžio mėnesio pabaigoje bus paskelbti TOP 10 geriausių Lietuvos barmenų, kurie gegužę atstovaus Lietuvą Baltijos šalių finale – Rygoje, o laimėtojas – Baltijos šalis Sidnėjuje.