Maisto fotografė Ieva Stanienė: „Natūraliai marginti kiaušiniai stebina netikėtumais“

Ieva Stanienė / Asmeninio albumo nuotraukos
Ieva Stanienė / Asmeninio albumo nuotraukos
Jūratė Ražkovskytė
Šaltinis: Žmonės
2024-03-30 21:20
AA

„Turiu septynerių metų dukrą, panašiai tiek laiko ir marginu kiaušinius natūraliomis medžiagomis. Kai susilauki vaikų, pajunti, kaip visko norisi kuo tikresnio. Ir dukrai jau įprasta, kad marginame taip. Jai patinka dažnai tikrinti – traukti margučius iš skirtingų nuovirų ir žiūrėti, kas išėjo“, – nerti į natūralumą kviečia maisto fotografė, videografė, tinklaraščio „Dar Kąsnelį“ kūrėja Ieva STANIENĖ (35).

Ievai visada patiko ruošti maistą, ypač desertus. Todėl prieš penkerius metus savo malonumui baigė konditerijos kursus, išmoko gaminti prancūziškus putėsių tortus ir sukūrė maisto tinklaraštį. „Ilgą laiką tai buvo mano hobis: ieškoti receptų, išbandyti vis ką nors naujo, – pasakoja. – Gimus dukrai grįžau į ankstesnį darbą, bet jutau, kad noriu daryti ką nors kito. Mintys krypo link maisto, tik dar nežinojau, kaip save realizuoti.

Nusprendžiau išmokti geriau, gražiau fotografuoti savo sukurtus receptus. Neturėjau tikslo tapti fotografe, bet mokydamasi pamačiau, kad man tai labai patinka, ir pasinėriau į šią veiklą.“

Dabar Ieva kuria receptus, adaptuoja juos prie klientų produkcijos – daro nuotraukas ir vaizdo įrašus. Žinoma, nė vienos Velykos jau daug metų neapsieina be Ievos ruošto deserto – šeimoje ji atsakinga už saldų stalą.

„Dažniausiai tai būna vis kitoks tortas arba visos šeimos labai mėgstami plikytos tešlos pyragaičiai su plikytu vaniliniu kremu, klasikinis ar pistacijų tiramisu. O pati labiausiai laukiu mamos ruoštų grybais įdarytų kiaušinių“, – neslepia.

Bet didžiausias dėmesys per Velykas, aišku, krypsta į margučius. Kadangi nesinori cheminių dažų, Ieva kiaušinius pradėjo marginti natūraliomis medžiagomis.