Marcipaninis pyragas su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis
Ali Gadžijevas laidoje „Gardu gardu“ kviečia pasigaminti marcipaninį pyragą su baltojo šokolado kremu ir šviežiomis avietėmis. Galutinis rezultatas primins dabartinę situaciją už lango: lyg ir pavasaris, bet vis dar apsnigta.
Pyragui reikės:
- 200 g marcipano;
- 4 kambario temperatūros kiaušinių;
- valg. š. miltų;
- arb. š. kepimo miltelių.
Kremui reikės:
- 200 g grietinėlės;
- 100 g baltojo šokolado;
- arb. š. vanilinio cukraus.
Dekoravimui:
- šviežių aviečių;
- šviežios mėtos lapelių;
- cukraus pudros.
Elektriniu smulkintuvu susmulkinti marcipaną kartu su kiaušiniais iki vientisos masės. Išpilti masę iš smulkintuvo į dubenį ir elektriniu plaktuvu gerai išplakti. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar kartą gerai perplakti iki vientisos blizgios masės. Supilti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių.
Grietinėlę pakaitinti iki 60 °C. Šokolado granules arba smulkintą šokoladą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Ant jo užpilti karštą grietinėlę ir elektriniu smulkintuvu išplakti iki kreminės konsistencijos. Uždengti indą maistine plėvele ties kremo paviršiumi ir palikti nakčiai šaldytuve. Prieš dekoravimą elektriniu plaktuvu perplakti masę iki standžių putų. Supilti kremą į konditerinį maišelį ir dekoruoti atvėsusio pyrago paviršių. Išdėlioti šviežias avietes ir mėtos lapelius, pabarstyti cukraus pudra.