Marijos sandėliuko receptas: grikių salotos su šparaginėmis pupelėmis, agurkais ir daigais – tinka neštis į darbą pietų
Gargžduose gyvenančiai tinklaraštininkei Marijai Šliuožaitė – 15 metų. Tačiau kad ir kokią nuostabią močiutę ji turėtų, šeimyna laukia Marijos kulinarinių kūrinių. Nuo pat mažens ji atidi menkiausioms detalėms, kvapams – ji lyg pačių nuostabiausių animacinių filmų apie kulinariją herojė, pavyzdžiui, „La troškinys“.
Grikiai – maistingos ir skanios kruopos. Tikras superfood, tad natūralu, kad puikiausiai dera su kitais mums naudingais maisto produktais.
Ne išimtis ir šitos grikių salotos su šparaginėmis pupelėmis, agurkais ir daigais.
Toks patiekalas pravartus vasarą, jį jau pamėgo Marijos vyresni bičiuliai - gera tokį nusinešti į darbą, kai nesinori išlaidauti kavinėse ar nėra laiko.
Grikių salotos su šparaginėmis pupelėmis, agurkais ir daigais
Reikės:
125 g grikių kruopų
250 ml vandens
1/2 saujos petražolių
6 šparaginių pupelių
mažo agurkėlio
1 šakštas tarkuoto kietojo sūrio
1/2 citrinos sulčių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1/2 šaukšto medaus
liucernų daigų
druskos pagal skonį
Ruošiame:
1. Perplauname grikius ir suberiame į mažą puodą. Užpilame 250 ml vandens ir užverdame. Įberiame druskos, paverdame 4-5min. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir paliekame 5-10min brinkti. Leidžiame grikiams atvėsti.
2. Į grikius suberiame smulkintas petražoles, druską, pilame aliejų, citrinų sultis, medų (jei kietas - pašildome) ir viską išmaišome.
3. Įkaitiname grilio (arba paprastą) keptuvę. Į ją dedame šparagines pupeles. Kepame ant kaitrios ugnies pavartydami, kol apskrus ir suminkštės.
4. Keptas šparagines pupeles pasmulkiname ir griežinėliais supjaustome agurką.
5. Dedame grikius į lėkštę ar salotų dubenį, ant viršaus – šparagines pupeles ir agurkus, barstome sūriu ir puošiame daigais.
Daugiau Marijos receptų: https://www.facebook.com/MarijosSandeliukas/?fref=ts