Marinuotos alyvuogės. 3 patikrinti receptai

Marinuotos alyvuogės / Shutterstock nuotr.
Marinuotos alyvuogės / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
A
A

Kai užsuka svečiai, norisi juos pavaišinti gardžiu, bet per daug neapsunkinančiu skrandžio maistu. Alyvuogės – tinkamiausias užkandis prie sūrio. O pasimarinuoti jų galite ir patys. Siūlome 3 laiko patikrintus receptus.

Pasak kulinarų, marinuoti alyvuoges galima viskuo, ko turite savo virtuvėje: žolelėmis, česnakais, citrina ir pan. Tad tikrai visko, ko reikia, rasite savo šaldytuve.

Tradicinis marinatas

Jums reikės: po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, 5 skiltelių česnako, saujelės kalendrų lapelių arba petražolių, pusės šaukštelio paprikos miltelių, 5–10 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto sojų padažo, 1 šaukštelio medaus, 1 citrinos.

  • Alyvuoges be skysčio suberkite į dubenį, kuriame marinuosite, užpilkite alyvuogių aliejumi.
  • Suberkite kapotas kalendras ar petražoles, įspauskite česnako skilteles, supilkite sojų padažą, medų, paprikos miltelius, citrinų sultis.
  • Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.
Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis
Itališka užkandėlė su marinuotomis alyvuogėmis / Fotolia nuotr.

Su rikotos sūriu

Jums reikės: po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, 70 g rikotos sūrio, 3 saulėje džiovintų pomidorų, kelių šviežių čiobrelių šakelių, druskos pagal skonį, aitriųjų pipirų pagal skonį.

Marinatui: 5–10 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų citrinų sulčių, ½ šaukštelių druskos, kelių šviežių bazilikų šakelių.

  • Smulkintuvu sutrinkite rikotą ir džiovintus pomidorus bei žoleles. Pagardinkite prieskoniais ir aliejumi. Įdarą krėskite į konditerinį maišelį ir nukirpę galiuką užpildykite sūrio mase alyvuoges.
  • Alyvuoges sudėkite į stiklainį, kuriame marinuosite, ir apiberkite smulkintomis mėtomis.
  • Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.

Su apelsinų sultimis

Jums reikės: po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, 5–10 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 citrinos sulčių, 1 apelsino sulčių, 1 aitriosios paprikos, 3–4 skiltelių česnako, kelių čiobrelių šakelių, 1 lauro lapo, 1 šaukštelio druskos.

  • Alyvuoges nuvarvinkite, česnakus susmulkinkite, o aitriąją papriką supjaustykite.
  • Sudėkite alyvuoges į stiklainį, skirtą marinuotis, suberkite česnaką ir aitriąją papriką, įdėkite supjaustytą smulkiais gabalėliais apelsiną, čiobrelius, lauro lapą. Užpilkite alyvuogių aliejumi, apelsinų ir citrinų sultimis.
  • Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.
{recipe|162}
{recipe|329}
{recipe|2335}
{recipe|3324}
{recipe|3325}