Kai užsuka svečiai, norisi juos pavaišinti gardžiu, bet per daug neapsunkinančiu skrandžio maistu. Alyvuogės – tinkamiausias užkandis prie sūrio. O pasimarinuoti jų galite ir patys. Siūlome 3 laiko patikrintus receptus.
Pasak kulinarų, marinuoti alyvuoges galima viskuo, ko turite savo virtuvėje: žolelėmis, česnakais, citrina ir pan. Tad tikrai visko, ko reikia, rasite savo šaldytuve.
Tradicinis marinatas
Jums reikės: po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, 5 skiltelių česnako, saujelės kalendrų lapelių arba petražolių, pusės šaukštelio paprikos miltelių, 5–10 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto sojų padažo, 1 šaukštelio medaus, 1 citrinos.
- Alyvuoges be skysčio suberkite į dubenį, kuriame marinuosite, užpilkite alyvuogių aliejumi.
- Suberkite kapotas kalendras ar petražoles, įspauskite česnako skilteles, supilkite sojų padažą, medų, paprikos miltelius, citrinų sultis.
- Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.
Su rikotos sūriu
Jums reikės: po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, 70 g rikotos sūrio, 3 saulėje džiovintų pomidorų, kelių šviežių čiobrelių šakelių, druskos pagal skonį, aitriųjų pipirų pagal skonį.
Marinatui: 5–10 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 skiltelių česnako, 3 šaukštų citrinų sulčių, ½ šaukštelių druskos, kelių šviežių bazilikų šakelių.
- Smulkintuvu sutrinkite rikotą ir džiovintus pomidorus bei žoleles. Pagardinkite prieskoniais ir aliejumi. Įdarą krėskite į konditerinį maišelį ir nukirpę galiuką užpildykite sūrio mase alyvuoges.
- Alyvuoges sudėkite į stiklainį, kuriame marinuosite, ir apiberkite smulkintomis mėtomis.
- Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.
Su apelsinų sultimis
Jums reikės: po indelį juodųjų ir žaliųjų alyvuogių, 5–10 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 citrinos sulčių, 1 apelsino sulčių, 1 aitriosios paprikos, 3–4 skiltelių česnako, kelių čiobrelių šakelių, 1 lauro lapo, 1 šaukštelio druskos.
- Alyvuoges nuvarvinkite, česnakus susmulkinkite, o aitriąją papriką supjaustykite.
- Sudėkite alyvuoges į stiklainį, skirtą marinuotis, suberkite česnaką ir aitriąją papriką, įdėkite supjaustytą smulkiais gabalėliais apelsiną, čiobrelius, lauro lapą. Užpilkite alyvuogių aliejumi, apelsinų ir citrinų sultimis.
- Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.