Marius Repšys Valentino dienos proga žmoną lepina firminiu tinginiu: receptas
Valentino diena paprastai neatsiejama nuo jaukaus pasibuvimo ir romantiškos vakarienės kartu – restorane ar namuose. O kaip šią dieną mini žinomas teatro ir kino aktorius Marius Repšys, sukūręs daug įspūdingų vaidmenų, iš kurių vienas žinomiausių – Vandalo vaidmuo spektaklyje „Išvarymas“, už kurį aktoriui buvo įteiktas „Auksinis scenos kryžius“.
M.Repšys – labai užimtas žmogus, tačiau įdomu, ar jis rando laiko paminėti Meilės dieną? Kaip apskritai jis mato šios šventės prasmę? Kokias staigmenas ruošia savo mylimai žmonai?
Pasak aktoriaus, su meile susijusioje šventėje jis regįs tik teigiamus ir šviesius dalykus.
„Man ši šventė – labai graži. Kur kas geriau prekybos centruose regėti parduodamas širdeles ir švęsti meilę, negu kariauti. Nors mokyklos laikais būdavo labai įdomu rašyti meilės laiškelius, jais keistis, dabar šios šventės pernelyg nesureikšminu“, – kalbėjo žinomas vyras.
Meilės dieną M.Repšys dažniausiai praleidžia vaidindamas kokiame nors spektaklyje, tačiau nepamiršta nors nedidele staigmena nustebinti savo mylimosios. Dažniausiai tai – koks nors nesudėtingas patiekalas, nes ištaigingai vakarienei pritrūksta laiko.
„Būtų gerai, jei šįmet šventinė vakarienė būtų galėjusi įeiti į mano planus, tačiau, kaip ir visąlaik, visą dieną ir vakarą teko dirbti“, – apgailestavo aktorius, prasitardamas, kad Vasario 14-ąją lepina savo šeimą nesunkiai pagaminamu tinginio pyragu.
M.Repšio tinginys su riešutais ir džiovintais vaisiais
Reikia:
- 500 g sausainių (tinka „Gaidelio“ tipo sausainiai)
- 200 g sviesto;
- 2 saujų riešutų ir džiovintų vaisių (ypač tinka „Arimex“ „Studentų maistas Premium“ arba „Karališkasis mišinys“);
- 100 g juodojo šokolado;
- 3 valg. š. kakavos;
- 250 g saldinto sutirštinto pieno.
Kaip paruošti:
Sausainius sulaužykite ir sudėkite į dubenį. Ten pat sudėkite nuplautus džiovintus vaisius ir truputį pasmulkintus riešutus, viską išmaišykite.
Keptuvėje išlydykite sviestą ir sumaišykite su sutirštintu pienu bei kakavos milteliais. Tuomet sulaužykite šokoladą sulaužykite nedideliais gabaliukais ir maišydami kaitinkite, kol ištirps.
Šiek tiek praaušusią saldžiąją masę sukrėskite ant sausainių su riešutais ir vaisiais, gerai išmaišykite ir sukrėskite į formą.
Tinginį taip pat galima susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą ataušti. Skanaus!