Marokietišką restoraną sostinėje atidariusi Kristina Nargėlaitė: „Viskas prasidėjo nuo meilės“

Kristina Nargėlaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Kristina Nargėlaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Ketvirtadienį Vilniuje duris atvėrė pirmasis šalyje marokietiškos virtuvės restoranas „Maghrib“. Į atidarymo vakarą pakviesti svečiai galėjo pasiklausyti autentiškos muzikos, susipažinti su Maroko kultūra ir tradicijomis bei paskanauti marokietiškų patiekalų.

Daugelį metų apie nuosavą restoraną svajojusi „Maghrib“ savininkė Kristina Nargėlaitė neslepia, kad meilė marokietiškai virtuvei prasidėjo nuo meilės marokiečiui.

„Prieš dvejus metus Maroke susipažinau su marokiečiu ir tada prasidėjo mūsų meilės istorija. Ji dabar jau yra pasibaigusi, bet rezultatas toks, kad aš pamilau šią kultūrą, jos žmones. Praėjusiais metais net galvojau persikraustyti gyventi į Maroką, bet gavosi taip, kad dalelę Maroko atsivežiau čia“, – Žmonės.lt pasakojo virtuvėje suktis mėgstanti restorano savininkė.

Anksčiau mokymų įmonės vadove dirbusi Kristina juokėsi, kad per septynerius metus išklausė labai daug motyvacinių seminarų, ir apskritai moteriai optimizmo niekuomet netrūko, tad savo restorano idėja ji tikėjo labiau nei kuo kitu.

Kristina Nargėlaitė
Kristina Nargėlaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Užsukę į sostinės senamiestyje įsikūrusį restoraną, čia pamatys ir tradicinius marokietiškus interjero aksesuarus, tradicinius tadžinus ragaus iš molinių indų, kurie visi atkeliavo iš svečios šalies. Tačiau kol jie atsidūrė čia, Kristinai teko patirti nemažai nuotykių.  „Galvojau eisiu ir rinksiuosi viską, kas patinka, bet kai tik nueidavau į turgų – kaina būdavo triguba. Tad teko sėdėti namie ir leisti vietiniams draugams supirkti visus daiktus“, – juokdamasi nuotykius prisiminė moteris.

Kita problema, su kuria susidūrė bandydama visas prekes parsisiųsdinti į Lietuvą, buvo ta, kad reikėjo specialaus dokumento, kurio paprastas žmogus gauti negali. Tad visos įsigytos prekės į Vilnių atkeliavo tik po trijų mėnesių.

Žinių sėmėsi iš profesionalų

Restorano „Maghrib“ savininkė, puikiai išmananti marokietišką virtuvę, pastarosios subtilybių mokėsi iš vietinės marokietės, kurios šeimoje gyveno, bei lankė maisto gaminimo kursus Maroke. „Tikras tradicinis marokietiškas maistas yra tadžinai – troškiniai, gaminami moliniuose induose, su kūgio formos dangčiu, su įvairiausiomis daržovėmis ir marokietiškais prieskoniais – kuminu, šafranas, saldžioji raudonoji paprika, juodieji pipirai“, – egzotiškos virtuvės subtilybes atskleidė K.Nargėlaitė ir teigė, kad lietuviams ši virtuvė tikrai bus priimtina.

Paklausta, ar nebijo prognozuojamos antrosios krizės bangos, naują verslą pradėjusi moteris neabejojo, kad baisiausia krizė yra galvoje, tad dėl restorano ateities ji nei kiek nesijaudina. Juolab, kad ir visi draugai ją palaiko. Būtent jie ir padėjo Kristinai spalvingai ir jaukiai įrengti naująjį restoraną.

Kristina Nargėlaitė
Kristina Nargėlaitė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.