Merūnas Vitulskis atskleidė, ko namie neleidžia žmona Erika: „Kitaip nieko nepadarysi“

Erika ir Merūnas Vitulskiai
Erika ir Merūnas Vitulskiai
Šaltinis: Pranešimas spaudai
A
A

Kiekvienam patiekalui reikia gero prieskonio, o kiekvienam pokalbiui – gero pašnekovo. Aktoriaus Giedriaus Savicko virtuvėje svečiavosi dainininkas Merūnas Vitulskis. Gamindami meksikietiškas kesadilijas vyrai šnekučiavosi apie mėgstamiausius patiekalus, maistą, o M.Vitulskis atskleidė, kam namuose griežtai prieštarauja žmona Erika.

Virtuvėje Merūnas Vitulskis leisti laiką mėgsta, tačiau to daryti savęs neverčia.

„Pas mus namie nutarta taip: jei yra įkvėpimo – gamini, jei nėra – užsisakome“, – atskleidė dainininkas.

Anot jo, įkvėpimas ypač aplanko vaikštant tarp šviežių produktų, tačiau ne visada pavyksta norus įgyvendinti.

Merūnas
Merūnas / Stop kadras

„Mane įkvėpimas labiausiai pagauna turgeliuose – viskas kvepia. Eini ir galvoji: ir tą pagaminčiau, ir tą, ir tą. Po to visą savaitę lakstai ir dirbi, o šaldytuve viskas supūva“, – pasakojo M.Vitulskis.

Du sūnus su žmona Erika auginantis dainininkas sako, kad šeimoje stengiasi maisto neišmesti – čia iniciatyvą ir griežtumą rodo žmona.

„Vitulskienė ties kuo šeimoje dirba, tai ties maisto ir gamtos saugojimu, ekologija. Ji ir vaikus šviečia, kala jiems į galvas, kad nedrįstų atkandę išmesti obuolio“, – sakė Merūnas.

Visgi toks požiūris ne visada į naudą pačiam „Valgoma ar nevalgoma“ svečiui – juk šeima stengiasi viską suvalgyti ir maisto nešvaistyti.

„Iš esmės namie esu kaip šiukšlių dėžė – ko vaikai nesuvalgo, suvalgau aš. Kitaip nieko nepadarysi – juk Vitulskienė neleidžia išmesti“, – juokėsi dainininkas.

Merūnas
Merūnas / Stop kadras

Mėgstamiausias Merūno patiekalas – sultingas kepsnys. Paklaustas, kokį vieną patiekalą pasirinktų paskutiniu, jis nedvejojo.

„Jautienos išpjovos steiką su pipiriniu padažu. Kalbu ir net silpna darosi... Esu visiškas mėsėdis“, – pasakojo svečias.

Virtuvėje Merūnas sako ieškantis meditacijos – kaip ir kiekviename darbe, kurio imasi. „Valgoma ar nevalgoma“ žiūrovams jis pasakojo, kaip po truputį dėliojantis darbo detalėms jis įžvelgia tame į vietas stojančią harmoniją.

„Aš nesu chaotiškas. Man tai yra meditacija. Bet kuris techninis darbas šiame gyvenime man meditacija – ar pjauti žolę, ar gaminti maistą, ar kažką statyti. Susidėlioji ir tokia harmonija ant stalo. Pradedi kažką iš to kurti – labai geras jausmas“, – atviravo M.Vitulskis.

Jei mėgstamiausias dainininko patiekalas – jautienos kepsnys, yra ir viena daržovė, kurią Merūnas tiesiai šviesiai vadina blogiu.

„Aš viską valgau, bet svogūnai... Man svogūnai yra blogis, blogių blogis. Porai, svogūnai ir visa svogūninė šeima“, – sakė dainininkas.

Merūnas
Merūnas / Stop kadras

Kuris maistas blogiausias prieš koncertą? Kodėl Merūnas gamindamas negali klausyti savo dainų? Kokį vienintelį priekaištą yra pasakęs žmonos maistui ir kurios kesadilijos Merūnui ir Giedriui buvo skaniausios – naujausioje eksperimentinėje laidoje „Valgoma ar nevalgoma“ LNK interneto televizijoje.