„Tėvai gal kiek nustebo, kai iš politikos mokslų pasukau vyno keliu, – šypteli restorano „Pacai“ vyriausioji someljė Kamilė BARTUSEVIČIŪTĖ (28). – Bet man nuo pat mažens leisdavo rinktis, ką noriu: jei tik mato, kad akys dega, vadinasi, viskas gerai.“ Kamilės pasirinkimas pasirodė sėkmingas. Prieš porą metų ji tapo Lietuvos someljė čempione, o šiemet sulaukė pripažinimo ir tarptautiniu mastu: merginai atiteko „Michelin“ someljė apdovanojimas.
Tapti someljė tikriausiai nebuvo jūsų vaikystės svajonė. Kuo tuomet norėjote būti?
Kuo tik nenorėjau... Kadaise tvirtinau, kad būsiu dainininkė. Kaune vienuolika metų lankiau muzikos mokyklą: išvažiuodavau iš namų vienu pirmųjų autobusų ir grįždavau paskutiniu, bet nesiskundžiau.
Muzika išmokė disciplinos, iki šiol ją nešiojuosi širdyje. Kai atėjo laikas rinktis studijas, stoti į Muzikos akademiją visgi nebandžiau, pasirinkau kūrybos komunikaciją Vilniaus universitete.
Mane traukė Vilnius: vaikystėje močiutė traukiniu vis veždavosi į sostinę pas giminaičius. Nekalbant apie kelionę traukiniu, kuri padaro įspūdį bet kuriam vaikui, miestas atrodė žavus ir didelis, paliko gražių vaikystės prisiminimų. Studijuodama Komunikacijos fakultete, susižavėjau politine filosofija ir jau po metų nusprendžiau pasukti į politikos mokslus TSPMI. Tai vienas geriausių iki šiol priimtų sprendimų – studijos buvo labai įvairiapusės.
O kaip atsidūrėte restorane?
Kaip daugelis studentų norėjau užsidirbti