„Michelin“ žvaigždę gavęs T.Eidukevičius: „Būdavo vakarų, kai personalo – daugiau nei lankytojų“

Tadas Eidukevičius ir jo gaminamas maistas / Luko Balandžio/BNS ir restorano „Demi“ nuotr.
Tadas Eidukevičius ir jo gaminamas maistas / Luko Balandžio/BNS ir restorano „Demi“ nuotr.
Grytė Liandzbergienė
Šaltinis: Žmonės
A
A

„Link šios akimirkos ėjau visą gyvenimą“, – prisipažįsta „Demolofto“ bendraturtis ir vyriausiasis šefas Tadas EIDUKEVIČIUS (28). Praėjusi savaitė jam išties buvo įsimintina: „Michelin“ apdovanojimų ceremonijoje Tadas pelnė Jaunojo šefo apdovanojimą, o jo vadovaujamas restoranas „Demo“ gavo „Michelin“ žvaigždę.

Už įkvėpimą ne kartą dėkojote savo močiutei, kuri buvo virėja. Tėvų namuose berniukai, būna, išvis neina prie viryklės, o jūs ėjote?

Kitaip ir negalėjau. Mano tėvai – verslininkai, turintys langų gamybos įmonę: patys visada daug dirbo, tad ir vaikus ne lepino, o mokė dirbti ir siekti savo tikslų. Namuose valgį dažniausiai ruošdavo mama: ji gamina labai skaniai, visi mano draugai tai žinojo. Bet kai tėvai išvykdavo į komandiruotes, tekdavo suktis pačiam – ir dar pamaitinti vyresnę seserį. Nuo to viskas ir prasidėjo.

Supratau, ne tik dešreles virėte?

Kai prisimenu, ką kepdavau vaikystėje, galva neišneša, kaip reikėdavo tai sugalvoti: pavyzdžiui, baltojo šokolado pyragą su tulpių žiedais... Viduje glūdėjo noras išbandyti ką nors naujo, kitaip pažvelgti į paprastus dalykus. Kai man buvo keturiolika, pažiūrėjau dokumentinį filmą apie prancūzų šefą Guy Savoy: romantiška, idealizuota jo karjeros istorija labai sužavėjo, ir pamaniau – man reikia darbo. Kiti gali, kodėl aš ne? Ieškojau, ėjau, broviausi – ir patekau į vieną viešbutį. Mane priėmė plauti indų.