„Michelin“ žvaigžde įvertintas šefas Andrius Kubilius: „Lietuviai išmoko mėgautis, o ne tik numalšinti alkį“

Virtuvės šefas Andrius Kubilius / Vinco Alesiaus ir Roberto RIabovo BNS nuotr.
Virtuvės šefas Andrius Kubilius / Vinco Alesiaus ir Roberto RIabovo BNS nuotr.
Beatričė Jurevičiūtė
Šaltinis: Žmonės
A
A

Žvelgdamas į preciziškai lėkštėje išdėliotus ingredientus, nė neįtartum, kad „Michelin“ žvaigždę šiemet gavusio restorano „Nineteen18“ virtuvės šefas Andrius KUBILIUS (39) prijaučia chaosui. Inteligentiško bardakėlio netrūksta ne tik maisto gamyboje, bet ir šeimos gyvenime – o kaip kitaip, jeigu augini tris vaikus. Užtat Andrius visur palieka dalelę širdies, galbūt tai ir padeda pritraukti taip trokštamą sėkmę.

Jau apsipratote su gautu įvertinimu ir padidėjusiu dėmesiu?

Sveikinimai vis dar plūsta, dėmesio gal kiek ir daugiau, bet nepasakyčiau, kad kas nors labai išskirtinio ir nepakeliamo. Tiesiog džiaugiuosi, kad tai suteikia galimybę plačiau papasakoti apie tai, ką restorane iš tiesų visi veikiame. Visgi šis laikas man ir komandai išskirtinis: gavome ne tik „Michelin“ žvaigždę. Prestižinis tarptautinis gastronomijos leidinys „Falstaff“ mūsų restoranui šalyje skyrė pirmąją vietą. Malonu, džiugu...

Nepamirškime, kad „Michelin“ žvaigždė skiriama metams, todėl kitąmet naujos galime ir nebeturėti. Nė vienas restoranas nežino, kada apsilanko slapti vertintojai, tačiau tikime, kad vienodai gerai gaminame visiems be išimties – už tai ir pelnėme įvertinimą. Kad ir kaip ten būtų, bus įdomu stebėti, kaip „Michelin“ atėjimas į Lietuvą keis restoranų rinką. Bet tai tikrai padidins virėjų ir padavėjų profesijos prestižą.