Egidijus Sipavičius – legendinis Lietuvos dainininkas, kurio dainų žodžius atmintinai moka daugelis. Visada pasitempęs, žavus ir charizmatiškas bei žodžio kišenėje neieškantis Egidijus prieš keletą metų miesto gyvenimą iškeitė į kaimo ramybę.
O dalyvaudamas TV3 kulinarinėje laidoje „Virtuvės istorijos“, Egidijus patvirtino – dabar jis mėgsta ne tik dainuoti, bet ir ūkininkauti.
Kaip ir buvę laidos svečiai, Egidijus virtuvės šefei Ilonai Juciūtei atskleidė savo tris mėgstamiausius ingredientus, kurie dominuoja jo namų virtuvėje ir mityboje. O laidos vedėja turėjo iš jų sukurti receptą ir pagaminti patiekalą kartu su svečiu. Tiesa, šįkart jai tai nebus sudėtinga užduotis, nes dainininko pasirinkti ingredientai puikiai dera tarpusavyje. Tai – jautienos išpjova, pomidorai ir varškės sūris.
Koks patiekalas gimė iš šių trijų ingredientų? I.Juciūtė laidos svečią bandė nustebinti gardžia jautienos išpjova, kurią įdarė varškės sūriu, džiovintais pomidorais ir patiekė kartu su kitokia, netradicine balta mišraine.
Jau nuo pirmųjų laidos minučių tarp Egidijaus ir Ilonos užsimezgė įdomus pokalbis, kurio metu žinomas vyras apie save atskleidė dar niekuomet nepasakotų detalių.
Egidijus neslėpė – nors gaminti jis moka, vietoje jo dažniau tą daro žmona. Pats vyras mieliau renkasi koncertus ar dirbti ūkio darbus. „Mano santykis su maisto gaminimu yra labai fragmentiškas. Mėgstu kažką pagaminti, jei tik žmona gražiai paprašo. Turiu kelis firminius savo patiekalus, kuriuos mėgstu ir gebu skaniai paruošti. Tačiau, visgi, dažniau virtuvėje leidžiu sukiotis žmonai“, – pasakojo jis.
Bekalbėdamas apie savo santykį su virtuve ir maisto gaminimu, dainininkas laidoje papasakojo ir savo mylimiausių ingredientų istorijas.
„Visko čempionas ir mano numeris vienas yra baltas varškės sūris. Atvirai sakant, aš jį galiu valgyti 3 kartus per dieną: pusryčiams, pietums, vakarienei ir net kaip desertą. Iki pat šiol prisimenu, kaip vaikystėje dievindavau varškės sūrį su medumi. Kadangi tais laikais neturėjome didelio saldumynų pasirinkimo, sūris su medumi buvo fantastiškas desertas. Apskritai vaikystėje išmokau daugelį dalykų. Su mama nebuvome labai turtingi, todėl, kad tik pavyktų mane išlaikyti, ji stengėsi, sunkiai dirbo. Neturėjau labai daug žaislų, todėl pats išmokau juos pasidaryti. Iš medienos atraižų darydavau šautuvėlius, tankus, automobilius – jų padarydavau ir savo draugams. Galima sakyti, kad vaikystėje buvau žaislų tiekėjas“, – juokėsi garsus vyras.
Be varškės sūrio, Egidijui labai patinka ir jautienos išpjova bei pomidorai. Vyras pasakojo, kad šiuos ingredientus jis pamilo gyvendamas kaime ir pradėjęs užsiiminėti ūkininkavimu.
„Jau septynerius metus gyvename kaime – turime šiltnamį ir patys auginame pomidorus. Nėra nieko nuostabesnio, nei nusiskinti šiltą pomidorą tiesiai iš šiltnamio. Skonis būna nerealus! Kalbant apie jautienos išpjovą, ji man patinka, nes tai – viena geriausių mėsos dalių. Kaime auginame avis ir vištas, todėl beveik galėtume gyventi atsisakę parduotuvės maisto, nes viską užsiauginame patys. Nesu toks geras ūkininkas, bet stengiuosi tokiu tapti. Sąžiningai, dabar ūkininkavimas man primena smagų žaidimą“, – pasakojo E. Sipavičius.
Kad Egidijus atrodo fantastiškai – negali paneigti niekas! Kokia yra jo energijos ir geros išvaizdos paslaptis? Anot dainininko, svarbiausia yra žiūrėti, ką valgai ir palaikyti sveiką bei aktyvų gyvenimo būdą.
„Vienintelis dalykas, ko nevartoju, tai cukrus. Šiaip valgau viską ir labai daug, tačiau visada stengiuosi nebevalgyti po šeštos valandos vakaro. Nemeluosiu, aš gyvenu aktyvų gyvenimą: anksti keliuosi, vedu šunį, aplankau avis, vištas, pasportuoju ir tik 10 valandą einu pusryčiauti. Mano mėgstamiausi ir skaniausi vasaros pusryčiai – baltas varškės sūris su šiltnamio pomidorais, svogūnų laiškais ir šlakeliu alyvuogių aliejaus. Mėgstu dar pasiimti kalendros ir viską kąsti vienu metu“, – atskleidė žinomas vyras.
E.Sipavičius laidoje papasakojo ir apie savo šeimos Velykų tradicijas bei šventinį stalą. „Mūsų velykinis stalas turbūt labai panašus į kiekvieno tradicinio lietuvio. Visada ant stalo turime daug kiaušinių, neapsieiname ir be baltos mišrainės, o taip pat mėgstame ir patiekalus iš ėrienos. Kadangi Velykos yra pavasario šventė, mėgstame pavalgyti sočiai ir skaniai, kad turėtume jėgų pavasario darbams“, – dalinosi E. Sipavičius.
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.