Restoranų „Amandus“ savininko, garsaus virtuvės šefo Deivydo PRASPALIAUSKO (33) dukrelei Elenai ruduo – kulinarinių atradimų metas. Gruodį antrąjį gimtadienį švęsianti mergaitė jau skanauja įvairių patiekalų, smalsiomis akutėmis apžiūri gausų sezono derlių.
„Pasakojame jai istorijas apie Muu-tės sodą, ūkininkų laukus, bitininkų pievas“, – šypteli Deivydas ir priduria, kad miela pravarde Muu-tė mažylė vadina jo mylimosios Rasos mamą Salviną. „O, kad visi vaikai turėtų galimybę sužinoti, kaip ant stalo atsiranda maistas, kur noksta daržovės, vaisiai, kaip auginami galvijai bei paukščiai...“ – neslepia šefas.
Būtent noras būti arčiau artimųjų jam padiktavo mintį kraustytis į nuošalesnį sostinės rajoną Balsius. „Dabar greit nuvykstame pas močiutę, jos sode užaugintą grožį mūsų panelė gali pati pačiupinėti ir apžiūrėti. Turiningi pasakojimai maistą tiek ant šeimos, tiek ant restorano stalo paverčia gardesniu.“ ⦿