Natūraliai saldu: kivių ir avokadų ledai gaiviam savaitgaliui
Kiviai pasižymi specifiniu, gana intensyviu skoniu, kurį neutralaus skonio kreminis avokadas šiek tiek prislopina. Tai desertas, kuriam pagaminti neužtruksite daugiau nei 10 minučių!
Penkioms porcijoms reikės:
225 g avokadų (be kauliukų);
170 g kivių (be žievės);
90 g klevų sirupo;
Paruošimo eiga:
Į trintuvo indą sudedame nuluptus kivius, klevų sirupą, avokado minkštimą ir viską išsukame iki vientisos masės.
Gauta mase užpildome ledų formeles, įsmeigiame medinius pagaliukus ir dedame į šaldymo kamerą mažiausiai 4 valandoms.
Išimame ledus iš šaldymo kameros, formeles palaikome 5 sekundes po tekančiu karštu vandeniu, kad būtų lengviau išimti.
Šis receptas yra iš debiutinės tinklaraščio „Feed My Sister“ autorių Rūtos ir Aistės knygos „Natūraliai saldu“, kurioje dvi sesės kviečia naujai pažvelgti į visiems gerai žinomą desertų pasaulį, jį atnaujinant įtraukiant natūralių ingredientų.
Rūta ir Asta knygoje dalijasi jas nustebinusiais atradimais, kaip iš natūralių produktų sukurti tokius desertus, kurie ne tik tokie pat skanūs, kaip įprasti, bet ir draugiški mūsų sveikatai.