Naudingi daikčiukai virtuvėje
Vėl parinkome jums keletą įkvepiančių virtuvės rakandų. Ir net jei manote, kad viską, ko jums reikia, jau turite, užmeskite akį, gal kažkas palengvins jūsų buitį?
► Štai puikus išradimas skirtas tiems, kurie nė akimirkos negali praleisti be savo išmaniojo telefono, arba tiems, kurie neturi draugijos ir pietauja vieni.
► Šiuo puikiu prietaisu ne tik pasversite reikiamą produkto kiekį, bet ir galėsite naudoti jį kaip šaukštą. Galite sverti tiek skystus, tiek birius produktus.
► Dar vienas daugiafunkcių įrankių pavyzdys – valgymo lazdelės, kurių vidų galima užpildyti padažu. Pasirodė, kad trūksta skonio? Spustelėkite lazdelės galą ir pagardinkite savo maistą. Tai labai patogu valgant sušius, kurie kartais įkrenta į sojų padažo indelį.
► Kokteilių plaktuvas, įmontuotas puodelyje, patiks nuolat skubantiems ir nemėgstantiems plauti daug indų.
► Per furšetus dažnai būna nepatogu, kai abi rankos užimtos: vienoje laikote taurę, kitoje – užkandį. Štai jums sprendimas! Vienoje rankoje laikysite ir taurę, ir nedidelį padėkliuką užkandžiui.
► Nusipirkus šviežių žalumynų, tenka kuo greičiau kažką pagaminti, nes nepavyksta ilgai išsaugoti jų nenuvytusių. Toks žolelių saugojimo „konteineris“ padės jas išlaikyti šviežias net iki trijų savaičių: žalumynų koteliai laikomi vandenyje, o lapeliai išlieka vėsūs ir sausi, nes nesiliečia su šaknimis, kaip būtų, jei laikytumėte juos paprastai maišelyje. „Konteinerio“ dydis tinkamas laikyti šaldytuvo durelėse. Taip pat puikiai tinka smidrams.
► Prietaisas česnakams trinti gal ir nenustebins savo technologija, tačiau puiki idėja yra tai, kad nesunaudotus česnako gabalėlius galite padėti tiesiai į šaldytuvą, tik uždarykite dangtelį. O kai tik prireiks šviežio česnako, išsitraukite ir pirmyn.
► Puikus daiktelis, padėsiantis perkelti supjaustytus produktus nuo pjaustymo lentelės į puodą ar keptuvę. Puikiai surenka net smulkiausius gabalėlius.
► Dažnas iš mūsų mėgsta perpjautą riestainį užtepti sviestu ar mėgstama uogiene. Šis įrankis padės riestainius supjaustyti lengvai ir greitai.
► Maisto kombainu paruošta bulvių košė būna per skysta ir praranda savo skonį. Šiuo trintuvu gausite aukso viduriuką: košė bus tinkamos konsistencijos, ir jums nereikės vargti ieškant nesutrintų gabaliukų, kurių atsiranda trinant bulves įprastu trintuvu.
Tekstas Linos Tuskėnaitės