Naujajame „Ji“ numeryje – kulinaro patarimai „Sumuštiniai – ne tik pusryčiams“
Sumuštiniai – lengvas patiekalas, kuriam nereikia nei daug laiko, nei didelių išlaidų. Juos galima patiekti kaip užkandį iškyloje, pusryčiams ar paįvairinti neoficialios vakarienės meniu. Tačiau gaminant reikia žinoti keletą kulinarinių gudrybių. Plačiau apie sumuštinių rūšis, kas su kuo dera ir kaip pasigaminti skanių užkandžių, skaitykite numerio temoje.
Kaip visada, jūsų laukia ir įdomūs pašnekovai. Ajurvedos „SPA Shanti“ centro įkūrėjas, vienas geriausių ajurvedinių masažų specialistų Darius Kauneckas atvirauja, kad ajurvedą ir savo pašaukimą atrado per keliones. „Jeigu ne kelionės, nebūtų atsiradęs ir „SPA Shanti“ centras, Lietuvos ajurvedos asociacija.
Kartais net nežinai, kaip viena paprasta kelionė gali pakeisti gyvenimą. Taip atsitiko ir mums su žmona Egle – kardinaliai gyvenime viskas pakrypo kita linkme. O ajurvedos centrą panorome įkurti kaip mažytę oazę Lietuvoje tam, kad galėtume žiniomis ir atradimais pasidalyti su kitais. Ajurvedoje gavau atsakymus, kaip gyventi, kaip tapti laimingam ir harmoningam“, – sako pašnekovas, jau daug metų rengdamas keliones į Indiją. Daugiau jo potyrių ir įspūdžių rasite interviu „Kelionės po Indiją pakeitė mano gyvenimą“.
Kita pašnekovė – žolininkė Rasa Šimonienė. Vepriuose gyvenančią moterį kaimynai dažnai mato dviračiu minančią iki netoliese esančio miško. Iš daugybės krepšių, prikabinėtų ant šios transporto priemonės, supranta – ne grynu oru pakvėpuoti moteris traukia... Vakarop ji grįžta su pilnomis pintinėmis vaistažolių... Jeigu įdomu, kokie augalai ir kokius negalavimus padeda gydyti, nepraleiskite straipsnio „Vaistažolėmis kvepiantys namai“.
Ne taip seniai „Pragaro virtuvei“ vadovavęs ir „Skonio“ dalyvius vertinęs Liutauras Čeprackas pradeda „Lietuvos superšefo“ paieškas. Televizijos projektuose žinomas kulinaras atsiskleidė kaip griežtas teisėjas ir prisiekęs gurmanas. Ką dar mums pavyko sužinoti apie virtuvės šefą, skaitykite straipsnyje „10 faktų apie Liutaurą Čepracką“ (rubrika „Pasmalsaukime“).
Na, o laisvalaikiui, praplėsti akiračiui, siūlome paskaityti apie prekės ženklų istorijas (rubrika „Spektras“). Logotipas dažnai vadinamas kompanijos dvasia, atspindi jos esmę ir unikalumą. Turi pakakti vieno žvilgsnio, kad originalų ženklą vartotojas įsimintų amžiams ir atskirtų įmonės gaminius iš kitų. Todėl tai nėra tik paprasti piešinėliai. Prekės ženklai turi begales paslapčių...
Pasakodama apie kelionę, draugė prisipažino, kad išvydusi meno šedevrus Florencijoje nė nepajuto, kaip staiga pakirto kojas, pradėjo suktis galva, net pagalvojo, kad kraustosi iš proto... Mokslininkai įspėja – meno kūrinių sukeltų įspūdžių gausa kai kuriems žmonėms daro neįprastą poveikį. Jei smalsu, atsiverskite straipsnį „Kai įspūdžiai veda iš proto...“ (rubrika „Psichologija“).
Rugpjūčio 8-oji – tarptautinė orgazmo diena. Galbūt kai kam tai sukels šypseną, bet mokslininkų nustatyta, kad intymaus gyvenimo kokybė turi įtakos sveikatai. Taigi plačiau apie tai, kokią naudą suteikia seksas su mylimu partneriu ir kas iš tiesų padeda sukurti intymumo džiaugsmą, skaitykite straipsnyje „Kodėl verta mylėtis“ (rubrika „Sveikata“).
Taip, vasara pralėkė labai greitai ir mokslo metai jau čia pat. Vaikams dar norisi lakstyti, miegoti iki vėlyvo ryto, maudytis jūroje, nesukti galvos dėl rašymo ir skaitymo, tačiau tėveliai jau turėtų pagalvoti apie grįžimą į mokyklą. Rugpjūčio mėnesį atostogautojo režime turi atsirasti tam tikrų pokyčių. Kokių, sužinosite atsivertusi straipsnį „Ir vėl į mokyklą?!“ (rubrika „ŠEIMA/mūsų vaikai“).
Gal esate iš tų, kurie ketina įsigyti keturkojį augintinį? Visame pasaulyje gyvūnų mylėtojai pasiskirstę į stovyklas ir laikosi tvirtų argumentų, kodėl jų augintiniai yra geresni už kitus. Ką rinktis: katę ar šunį? Skirtinga nuomonė ir įvardijami pranašumai gali padėti žmonėms, kurie dar tik ruošiasi įsigyti naminį gyvūnėlį. Taigi naudingų patarimų rasite straipsnyje „Simpatijų dvikova“ (rubrika „Jaukūs namai / augintiniai“).
Na, ir koks gi žurnalas be receptų! Šįkart naujajame numeryje siūlome gaminti su sultingais persikais ir abrikosais. Dabar pats jų sezonas – tik pirk, skanauk ir gamink! Gal ledus, o gal salotas? Pyragus ar kokteilius? Mūsų atsakymas toks: išbandykite viską, kol kaina tokia gera ir vaisiai ką tik nuo medžių, prisigėrę saulės šilumos ir energijos!
Kaip gerai, kai kartais pusryčiai tampa desertais, o desertai – pusryčiais. Tai visiškai įmanoma, jei kalbame apie ryžių pudingą: maloniai saldų, švelniai kreminį ir tirpstantį burnoje. Kaip jį paruošti, rasite rubrikoje „Virtuvė / verta paskanauti“.
Smagių eksperimentų virtuvėje ir skaitymo su „Ji“!