Naujame „Ji“ numeryje – daržovių konservavimo gudrybės!
Taip pat jame rasite įdomių interviu, sveikos mitybos patarimų, gardžių patiekalų receptų...
Rūpestingos šeimininkės žino, kad maistingiausios daržovės – šviežios, bet tokiomis galime mėgautis labai trumpai. Kad daržo gėrybių nepristigtumėte ištisus metus, siūlome jų užsikonservuoti. Numerio temoje rasite populiariausius produktų konservavimo būdus, taip pat galėsite išmėginti naujus receptus, sužinosite, kokie indai tinkami laikyti vasaros gėrybes per žiemą.
Skaitydama specialiai tik „Ji“ žurnalui skirtą interviu „Likimą atidavėme į Dievo rankas“ su ponia Nijole, partizano Juozo Lukšos-Daumanto žmona, turėsite progą išgyventi tikros ir, deja, nelaimingai pasibaigusios meilės istoriją. N. Bražėnaitė-Lukšienė-Paronetto sako, kad jo mylimojo negalėjo sustabdyti niekas: nei meilė, nei šeima, nes jis Lietuvą mylėjo labiau už viską. Moteris prisipažįsta, kad jai net nekilo mintis įkalbinėti vyrą pasilikti, mat jis turėjo atlikti misiją, nes jis kovojo dėl tėvynės laisvės. Likimas juos išskyrė po savaitę trukusio medaus mėnesio...
Nerūpestingos atostogos baigėsi, metas grįžti į darbą, vėl priprasti prie griežtos dienotvarkės ir atsakomybės? Neretai atostogų pabaiga sukelia stresą, yra lydima neigiamų emocijų. Kaip nenukabinti nosies ir nugalėti liūdesį, sužinosite skaitydama interviu su psichoterapeutu Olegu Lapinu „Būti blogos nuotaikos nėra blogai“.
Na, o būsimoms mamytėms, kurios dar tik ruošiasi motinystei, siūlome nepraleisti straipsnio „Būsimos mamytės ABC“ (rubrika „Vaikai“).
Naujajame „Ji“ numeryje taip pat sužinosite jau legenda tapusio ir iš gyvenimo pasitraukusio garsaus Holivudo komiko Robino Williamso gyvenimo užkulisius. Pasak artimųjų, pakelti ranką prieš save 63-iąjį gimtadienį atšventusį aktorių paskatino karjeros saulėlydis, skolos, gili depresija ir klastinga liga...
Turbūt sutiksite, kad esame nuolat klaidinami naujų mitybos teorijų, kurios viena kitai dažnai ir prieštarauja. Tarkim, dabar populiaru atsisakyti gyvūninių produktų, druskos, mielių, nes neva jie kenkia sveikatai. Ar tai pagrįsta moksliškai, klausiame LSMU Maisto saugos ir kokybės katedros prof. dr. Elenos Bartkienės (rubrika „Ji klubas“).
Sėkmingų eksperimentų virtuvėje ir malonaus skaitymo su „Ji“!