Vis daugiau žmonių linkę vartoti gėrimus, kurie ne tik malšina troškulį, malonina skonio receptorius, gaivina, bet ir ramina protą, duoda kūnui reikalingų medžiagų, padeda žvaliau jaustis, netampa pagirių priežastimi. Tokia pasaulinė tendencija.
Madas diktuoja milenialsai
Dar prieš pandemiją stiprėjo tendencija keisti sveikatai nepalankius gėrimus palankiais, o pandemija šiam procesui suteikė pagreitį. Šiandien raktiniai žodžiai, kai kalbama apie gėrimus, vertus duoti kūnui, – „sveikesni“, „švaresni“, „tvaresni“, „premium“...
Šiuo metu pasaulyje gyvena labai daug milenialsų (žmonių, gimusių 1981–1996 metais), kuriems sveika gyvensena rūpi gerokai labiau nei ankstesnėms kartoms ir kurie linkę mėginti įprastų maisto produktų, tarp jų ir gėrimų, alternatyvas. Jie, teigia rinkos ekspertai, daro didelį poveikį šių produktų gamintojams, skatina kurti naujus nealkoholinių gėrimų receptus su vitaminais, probiotikais, kitais naudingais ingredientais ir aukštesnės mitybinės kokybės gaminius užtikrinančias technologijas.
Pavyzdžiui, pernai viena iš „World Beverage Innovation Awards“ nominantų buvo malta „Four Sigmatic Mushroom Coffee with Lionʼs Mane“ arabikos kava su grybais gericijais (gerina smegenų veiklą) ir įžulniaisiais skyleniais (palaiko imunitetą). Ji suteikia energijos kaip įprasta kava, bet nesukelia šiai būdingo šalutinio poveikio – staigaus energijos atoslūgio, dėl kurio suima miegas.
Geriausiu ingredientu šiuose apdovanojimuose buvo pripažintas saldiklis „VitaFiber“: jis gaminamas iš natūraliai saldžios augalinės ląstelienos, yra nekaloringas, puikiai tinka kaip maistas gerosioms žarnyno bakterijoms, neturi priklaus saldiklio poskonio ir konservantų.
Geriausio mišinio arba botaninio gėrimo laurai atiteko „Binary Botanical“ – vyno, sidro, alaus skonių ir šiek tiek laipsnių turinčiam, lengvai putojančiam gėrimui be cukraus, kurio gamybai naudojami organiniai apyniai ir vyno mielės.