Ne tik gražios, bet ir valgomos puokštės
Suvalgyti puokštę skamba neįtikėtinai, jeigu ji pagaminta iš gėlių. Pasirodo, vaisiai ir daržovės gali džiuginti ne tik savo nauda organizmui ir skonių bei rūšių įvairove, tačiau būti stilingi ir elegantiški puokštėje. Apie tai pagalvojo kaunietė Karolina Samalė ir savo pašaukimą rado pradėjusi gaminti valgomas puokštes.
„Idėja kilo pamačius česnakus surištus su gėlėmis, pamaniau, kad galėčiau ir pati kažką panašaus sukurti, tik daug geriau“, – šypsosi Karolina. Pirmąją puokštę pagaminusi iš to, ką rado lentynose, nusprendė, jog turi išgryninti idėją ir net pati save nustebino rezultatu.
Vaisiai ir daržovės – gyvenimo būdas
„Labai mėgstu gaminti ir dovanoti įvairias rankų darbo dovanas, todėl viskas siejasi tarpusavyje“ – apie savo kasdienybę pasakoja mergina. Ji propaguoja sveiką gyvenimo būdą, vartoja tik augalinės kilmės produktus, todėl ir kilusi idėja jai siejasi su gyvenimo būdu. Dirbdama su sveikatingumu nuolat skatino ir savo aplinkinius bei draugus vartoti daugiau ir kuo įvairesnių vaisių ir daržovių. Įdomiai pateiktos jos būna skanesnės.
Skirtingos rūšys
Įvairumo ir daržovių rūšių mėgstančiai gaminti autorei netrūksta ne tik ant stalo, bet ir kuriant puokštes. Vaizdiniai, kaip atrodys puokštė, kyla vartant receptų knygas ar blogus. „Žmonėms patinka daug spalvinių, ryškių gamų, todėl džiaugiuosi, jog atsiranda vis daugiau rūšių daržovių ir vaisių mūsų parduotuvių lentynose“, – apie egzotinius vaisius ir netradicines daržoves puokštėse kalba autorė. Tai paįvairina ne tik maisto ruošimą, bet ir puokštes. Populiariausi vaisiai ir daržovės puokštėms yra čili pipirai, nes jie labai išraiškingi ir elegantiški. Taip pat naudojami dumplainiai, granatos, kinkanai, artišokai, kiviai ir daug kitų spalvotų gėrybių.
Grožėkis ir valgyk
„Mėgstu, kad viskas būtų panaudota pagal paskirtį, todėl visada siūlau suvalgyti puokštę“, – ne tik apie grožį gamindama puokštes galvoja autorė. Visos puokštės yra natūralios, apdorotos, vaisiai ir daržovės nenupurkšti, tik pateikti kita forma. Kadangi žmonės mėgsta ir yra pasiilgę naujovių, tai dar vienas autorės būdas paskatinti suvartoti daugiau vaisių ir daržovių.
Kampanija „Penki per dieną“
Primename, kad Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja kiekvienam žmogui per dieną suvalgyti 400 g vaisių ir daržovių – maždaug penkias saujas. Tai daryti skatina ir pasaulyje ne vieną dešimtmetį vykstanti kampanija „Penki per dieną“, prieš kelis metus prasidėjusi ir Lietuvoje. Kampanija „Penki per dieną“ yra pagrindinė programos „Europos Sąjungos kilmės vaisių ir daržovių žinomumo didinimas Lietuvoje“ priemonė. Kampanijos tikslas – paskatinti mūsų šalies gyventojus gyventi sveikai ir suvalgyti per dieną bent penkis Europos Sąjungoje užaugintus šviežius vaisius ar daržoves.