Netikėtas Alfo Ivanausko obuolių pyrago receptas su rudens gėrybėmis

Alfo Ivanausko obuolių receptas / Valerijos Stonytės nuotr.
Alfo Ivanausko obuolių receptas / Valerijos Stonytės nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
A
A

Ruduo visada kvepia obuolių pyragu, nes jis – amžina klasika. Tačiau net ir klasikiniai receptai, pasitelkus improvizaciją, gali nustebinti.

„Norėjau sugriauti stereotipą, kad obuolių pyragas gali būti tik saldus. Taigi, kepiau jį su vištiena ir sūriu. Toks variantas puikiai tiks į darbą vietoje sumuštinio, su užtepėle ir salotomis. Be to, įtariau, kad kiti laidos dalyviai keps saldžius pyragus, todėl aš į orkaitę pašoviau tokį netradicinį variantą“, - sako virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas, kartu su Gabriele Martirosianaite šį sezoną vedantis laidą „Kulinarinis detektyvas“.

Pasak jo, dažnai žmonės kepdami obuolių pyragus pamiršta, kad pyrago skonis didžiąja dalimi priklauso nuo pasirinktų obuolių. O obuolių sezono metu galite rasti pačių įvairiausių jų rūšių, todėl pasidomėkite prieš įsigydami obuolių savybėmis.

Alfo Ivanausko obuolių receptas
Alfo Ivanausko obuolių receptas

„Apie obuolius reiktų galvoti kaip ir apie bulves. Vienos tinka kepti, kitos – virti, iš trečių darome cepelinus, o iš ketvirtų – verdame bulvių košę. Gamindami nepamirškite ragauti, nes tai ir yra didysis kulinarinis detektyvas“, - juokiasi A. Ivanauskas.

Alfo Ivanausko obuolių pyrago su vištiena receptas

Jums reikės:

3 obuolių

50 g puskiečio sūrio

150 g vištienos filė

250 ml kefyro arba natūralaus jogurto

100 ml aliejaus

Gero žiupsnio druskos

Šviežiai grustų juodųjų pipirų

50 g ruginių miltų

200 g kvietinių miltų „Self Raising“

Šviežių rozmarino lapelių

Alfo Ivanausko obuolių receptas
Alfo Ivanausko obuolių receptas / Valerijos Stonytės nuotr.

Kaip pagaminti:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Keksinę formą 11 x 24 išklokite kepimo popieriumi.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite stambokais kubeliais. Taip pat kubeliais supjaustykite sūrį ir vištieną.
  3. Dubenyje sumaišykite skystus produktus - kefyrą ir aliejų, kitame – birius: kvietinius „Self Raising“ miltus, ruginius, druską. Į sausą mišinį suberkite pjaustytus obuolius, vištieną ir sūrį, taip pat smulkintus rozmarino lapelius.
  4. Skystąją dalį ir biriąją dalį sumaišykite kartu ir gautą tešlą sudėkite į formą ir kepkite apie valandą. Patikrinkite, ar iškepęs pyragas mediniu iešmeliu.

Dar bent trys obuolių pyrago receptai laukia sekmadienį 9 val. ryte laidoje „Kulinarinis detektyvas“.