Netradicinės uogienės. Eksperimentuokite!
Pačiai virti uogienes įdomu dėl to, kad galite eksperimentuoti, kurti savus receptus maišydama kelių rūšių uogas ar pagardindama jas netikėtais ingredientais: aromatingais alkoholiniais gėrimais, egzotiniais vaisiais, riešutais, prieskoniais ir pan.
♦ Į vyšnių uogienę galite įpilti taurelę romo ar „Amaretto“ likerio
♦ Obuolienei pikantiško skonio suteiks šlakelis kalvadoso.
♦ Keli šaukštai brendžio pagardina slyvų košę.
PASTABA! Turėkite omenyje, kad alkoholio reikia pilti prieš pat nukeliant uogienę nuo ugnies.
♦ Abrikosų uogienę galite pagardinti susmulkintais melisų lapeliais.
♦ Vyšnių be kauliukų uogienei įdomaus prieskonio suteikia migdolų drožlės.
♦ Dar vienas puikus derinys – agrastų džemas su razinomis (1 kg uogų – sauja razinų).
♦ Labai gardi obuolienė, pagardinta cinamonu, žiupsneliu tarkuotos imbiero šaknies, citrinų žievelėmis bei šlakeliu citrinų sulčių.
♦ Tinkamas priedas aviečių uogienei – apelsinų sultys, o mėlynių ir gervuogių uogienei – citrinų sultys.
Pastaba! Uogienėms naudokite tik šviežiai spaustas citrusinių vaisių sultis (konservuotos netinka).