Netradicinės uogienės. Eksperimentuokite!

Netradicinės uogienės / Fotolia nuotr.
Netradicinės uogienės / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Virtuvės paslaptys
A
A

Pačiai virti uogienes įdomu dėl to, kad galite eksperimentuoti, kurti savus receptus maišydama kelių rūšių uogas ar pagardindama jas netikėtais ingredientais: aromatingais alkoholiniais gėrimais, egzotiniais vaisiais, riešutais, prieskoniais ir pan.

♦ Į vyšnių uogienę galite įpilti taurelę romo ar „Amaretto“ likerio
♦ Obuolienei pikantiško skonio suteiks šlakelis kalvadoso.  
♦ Keli šaukštai brendžio pagardina slyvų košę.

PASTABA! Turėkite omenyje, kad alkoholio reikia pilti prieš pat nukeliant uogienę nuo ugnies.

♦ Abrikosų uogienę galite pagardinti susmulkintais melisų lapeliais.
♦ Vyšnių be kauliukų uogienei įdomaus prieskonio suteikia migdolų drožlės.
♦ Dar vienas puikus derinys – agrastų džemas su razinomis (1 kg uogų – sauja razinų).
♦ Labai gardi obuolienė, pagardinta cinamonu, žiupsneliu tarkuotos imbiero šaknies, citrinų žievelėmis bei šlakeliu citrinų sulčių.  
♦ Tinkamas priedas aviečių uogienei – apelsinų sultys, o mėlynių ir gervuogių uogienei – citrinų sultys.

Pastaba! Uogienėms naudokite tik šviežiai spaustas citrusinių vaisių sultis (konservuotos netinka).