Netradiciniai Alfo Ivanausko blynai – nuodėmingam savaitgaliui

Alfas Ivanauskas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Alfas Ivanauskas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės
A
A

Blynai dažnai kelia nostalgiškus jausmus. Juk kokia vaikystė be jų? Tačiau net ir suaugę, mes iš blynų neišaugame. Plečiasi tik sudėtinių dalių sąrašas ir pagardai prie jų. Šiam savaitgaliui Alfas Ivanauskas, laidos „Kulinarinis detektyvas“ vedėjas, siūlo paragauti blynų su vištiena, ant kurių viską tinkamai sudėliojus turėsite puikiausią „burgerį“.

„Norisi, kad blynai būtų sotūs ir juos būtų įdomu valgyti su salotomis, ne tik padažu. Galite įdėti pilno grūdo miltų – ir taip juos padaryti sveikesnius. Bet savaitgalis tam ir skirtas, kad leistume sau suvalgyti kaloringesnio maisto. Šiuos blynus pagerinau vištienos gabaliukais.

O didžiausias smagumas – juos galima valgyti šaltus. Taigi, kitą dieną galėsite pasiimti į darbą ir suvalgyti kartu su salotomis“, - sako Alfas Ivanauskas, juokdamasis, kad prieš valgant tokius blynus galite pabėgioti ar aktyviai pajudėti tvarkant namus.

Pasak jo, dažnai skubėdami neleidžiame blynų tešlai subręsti – jai reikia leisti prieš kepant pastovėti, taip bus lengviau iškepti. Norėdami kaskart su ta pačia tešla išgauti skirtingą skonį, galite dėti ir pakepintos šoninės, ir sūrio gabaliukų, ir prieskonių.

Alfo Ivanausko blyneliai
Alfo Ivanausko blyneliai

Alfo vištienos blyneliai „burgeriai“

Blyneliams reikės:

2 kiaušinių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1 šaukštelio rūkytos paprikos

60 g miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

300 g šviežios viščiukų filė

Aliejaus (kepti)

Patiekti:

2–3 kiaušinių

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Raudonųjų svogūnų

Marinuotos paprikos

Salotų lapų

Kalendrų lapelių

Kaip pagaminti:

  1. Kiaušinius sumaišykite su druska, pipirais ir rūkyta paprika. Suberkite miltus kartu kepimo milteliais, užmaišykite kefyro tirštumo tešlą.
  2. Viščiukų filė supjaustykite smulkiais kubeliais ir įmaišykite į tešlą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite norimo dydžio blynelius. Apkepę iš abiejų pusių, išimkite blynelius iš keptuvės ir dėkite į skardelę. Baikite kepti orkaitėje.
  3. Blyneliams patiekti iškepkite kiaušinius, pabarstykite juos druska, pipirais ir sudėliokite lėkštėje: blynelis, kiaušinis, raudonojo svogūno žiedai, smulkiai pjaustytos marinuotos paprikos, salotų lapai, uždenkite kitu blyneliu ir užberkite kalendrų lapelių.